Topspits Timo Verhagen van Acht hier ingeklemd door twee spelers van Avesteyn
Topspits Timo Verhagen van Acht hier ingeklemd door twee spelers van Avesteyn Foto: Peter Kuijpers

Acht leidt een onbezorgd leven naar 6 juni, EMK degradeert, Tivoli en Pusphaira spelen nacompetitie

Voetbal 227 keer gelezen

Blufpoker? Nee maar als redactie hoef je niet hoogbegaafd te zijn om deze stelling te poneren. Mister Acht Frans van Kemenade zei het voor het duel met Avesteyn al een paar weken geleden: “Wij gaan gewoon winnen van Avesteyn. We waren daar al beter. Voor de rest zie ik geen problemen meer. Feit is wel dat hij gelijk lijkt te krijgen en dat weten ze bij Avesteyn inmiddels ook. Maar er zijn nog meer prijzen onder anderen nog periode 3 en de overname van een periode hoogstwaarschijnlijk die van Acht. Want zowel Acht en Avesteyn zijn al in het bezit van een periode.

Door: Peter Kuijpers

Avesteyn ontvangt RKGSV uit Gerwen. In Dinther wordt echt nog niet met de handdoek gegooid. Maar dat het kampioenschap alsnog naar Dinther waait daar geloofd zelfs de grootste optimist niet meer in. RKGSV won zondag met het kleinste verschil van VOW, maar daar is ook alles met gezegd. Voor de ploeg uit Gerwen is de druk er eigenlijk af. Periode-3 zou nog kunnen, maar het verschil met de koplopers is al vijf punten. De Dinthernaren kunnen zich wel in vorm spelen want uit het verleden is al lang gebleken dat de winnaar van de laatste periode meestal de hoogste ogen gooit. Om half drie wordt er afgetrapt in Dinther.

Boskant – Mariahout
Leuk duel met een verschil van acht punten in het voordeel van Boskant. Wellicht behaald door het team van trainer Peter van der Heijden in de periode dat de blessures zich nog schuilhielden. Nu na ontzettend (te) veel wedstrijden zijn het meer wedstrijden aan het worden: wie is de fitste? De selectie van Van der Heijden is niet zo breed en vallen daar belangrijke mensen weg moet hij snel terugschakelen. We gaan het zien zondag als er om 14.30 uur wordt begonnen op de Scheken.

V
VOW ging met klein verschil zondag kopje onder bij RKGSV Jasone Anastatia houdt de bal binnen voor VOW

VOW – Pusphaira
Voor beiden nog belangrijk. VOW en niet op de laatste plaats trainer Patrick Cissen, heeft zich vastgebeten in het winnen van periode-3. De nederlaag zondag bij RKGSV kwam daarom heel slecht uit. De ploeg uit Zijtaart begint zondag aan de laatste serie van vier wedstrijden en eindigt de competitie (mits geen prijzen) al op 22 mei met een uitwedstrijd naar Tivoli. Vier dagen later op Hemelvaartsdag breekt het feest los op de vonders. Die dag viert de club het 75 jarig bestaan.

WEC is zondag vrij omdat het gisteren al speelde tegen EMK en met 3-0 won.

Programma: 

3-mei
WEC – EMK 3-0

8 mei
Avesteyn - RKGSV
Boskant - Mariahout
Tivoli - Acht
Woenselse Boys - DOSL
VOW - Pusphaira
ELI - DVS


Stand (update)
1.Acht 20-52
2.Avesteyn 21-51
3.RKGSV 20-37
4.DOSL 20-35                                                        
5.ELI 20-35
6.Boskant 20-35
7.VOW 22-31
8.Mariahout 20-27
9.WEC 21-25
10.DVS 20-22
11.Woenselse Boys 21-19
12.Pusphaira 20-16
13.Tivoli 20-10
14.EMK 21-6

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant