De selectie van TOP Oss.
De selectie van TOP Oss.

Het seizoen van TOP Oss zit er bijna op, tijd voor de rapportcijfers

Voetbal 945 keer gelezen

Het seizoen van TOP Oss zit er bijna op. Komende vrijdag wacht alleen nog de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Hoe hebben de spelers het afgelopen seizoen gedaan? Tijd voor de rapportcijfers.

Voordat we overgaan tot de cijfers, bespreken we even de opmerkelijke situatie bij TOP Oss nu. De club heeft met Jack van Lieshout een interim-directeur, maar die is er alleen omdat het op papier een verplichting is. Een nieuwe algemeen directeur is er nog niet, net als een technisch directeur die nog niet is aangesteld. De keuze van de club om Peter Bijvelds per 1 april al te laten vertrekken naar De Graafschap is er 1 uit respect naar Bijvelds toe, maar voor de club is het ronduit slecht. Wie bepaalt nu wat er op spelersgebied gaat gebeuren? En wie staat er volgend seizoen voor de groep?

Hoofdtrainer Bob Peeters 6,5
De eerste dagen in Osse dienst gebruikte Peeters vooral om te observeren. Veelal met zijn handen in zijn zakken keek hij toe. Moest dat de houding zijn terwijl Ossenaren juist houden van de werkmentaliteit? Peeters heeft zich echter wel bewezen als trainer. Met een spelersgroep die zeker niet top is, heeft hij er het maximale uitgehaald. Momenteel staan de Ossenaren veertiende, daar kan de laatste speelronde nog verandering in komen. Jammer is wel dat het gat met de tickets voor de play-offs al snel uit zicht was, zodat TOP Oss voor spek en bonen meedoet. Smetje is het vertrek van Marcel van der Sloot. Het clubicoon werd op non-actief gesteld na een ruzie met Bijvelds, maar bekend is dat zijn relatie met Peeters niet top was.

Norbert Alblas 6,5
Voor TOP Oss een uitstekende keeper. Toch kwam het er zeker niet altijd uit. Hij wisselde goede wedstrijden af met twijfelachtige momenten. Vooral de laatste wedstrijden is hij echter betrouwbaar. TOP Oss is niet zijn plafond.

Lorenzo Piqué 5,5
Al vele jaren in Osse dienst en iemand die voorop gaat in de strijd. Het werd niet het succesvolste seizoen uit zijn loopbaan. Lorenzo Piqué staat nou eenmaal voor af en toe (beslissende) slordigheidjes.

Jan Lammers 6
Een sterke centrale verdediger die dit seizoen minder indruk maakte dan vorig jaar. Je merkt het wel als hij niet in de basis staat, iets wat de laatste weken het geval was.

Roshon van Eijma 6
De verdediger met Curaçaose roots begon veelal op de bank, maar heeft al met al toch nog aardig wat gespeeld. De club heeft vertrouwen in Roshon van Eijma en legde hem voor twee jaar vast. Een speler die de komende jaren een onbetwiste basisspeler wil worden.

Ilounga Pata 6,5
Toen Trevor David besloot om te stoppen met profvoetbal, werd Ilounga Pata voor de leeuwen geworpen. Conditioneel had hij het in het begin lastig, maar daarna zorgde hij ervoor dat David snel was vergeten. Een speler om in de gaten te houden in de toekomst.

Yannick Leliendal 6
Bij VVV-Venlo mocht hij verhuurd worden, bij TOP Oss liet Yannick Leliendal zien een linksback met potentie te zijn. Na het vertrek van Sekou Sylla en de tegenvallende Nicolas Abdat slaagde hij er uiteindelijk in een vaste waarde te worden. Er is geen optie tot koop in het contract opgenomen, dus in principe blijft het hierbij voor TOP Oss.

Niels Fleuren 6
De veteraan in de selectie en de kans is nu toch echt groot dat zijn professionele loopbaan er opzit. Een nuttige speler als linksback of centraal achterin en hij scoorde zelfs na hele lange tijd weer. Combineert het voetballen met een job op kantoor.

Lion Kaak 6
Lion Kaak is een van de spelers die door Peeters als eerste op het formulier wordt gezet. De stofzuiger op het middenveld en iemand die nooit opgeeft. Voetballend niet de sterkste en bij een schotpoging is het vaak afwachten of zijn inzet überhaupt in de buurt van de goal komt. Tegen FC Den Bosch schoot hij echter prachtig de winnende treffer tegen de touwen.

Grad Damen 5
Grad Damen kreeg dit seizoen weinig kansen. De keer dat hij het wel mocht laten zien, viel hij tegen. Er lijkt een einde aan het huwelijk te komen.

Joshua Sanches 7
Wat Joshua Sanches voor speler is? Een controlerende of juist een aanvallende middenvelder? Of toch een back? Sanches bewees op de middelste linie dat hij een speler is met verschillende kwaliteiten. Een van de uitblinkers dit seizoen in Osse dienst.

Justin Mathieu 6
Dat Justin Mathieu goed kan voetballen, is zeker. Het komt er alleen niet altijd uit. Kan soms geniale dingen laten zien, maar andere momenten is hij onzichtbaar.

Rick Stuy van den Herik 7

De baas op het veld bij TOP Oss. Na jarenlang centraal achterin te hebben gespeeld, is hij niet meer weg te denken op het middenveld. Een speler met verdedigende kwaliteiten, maar met zijn techniek ook aanvallend van waarde. TOP Oss mag hopen dat hij nog vele jaren in het Frans Heesen Stadion speelt.

Dean Guezen 5,5
Hij was lange tijd niet in beeld bij Peeters, maar slaagde er toch in om een basisplaats te veroveren. Met wisselend succes, want die plek raakte hij ook weer kwijt. Geen speler die toekomst heeft bij TOP Oss.

Kay Tejan 7
Een speler die we mogelijk na de zomer ook niet meer terug gaan zien, is Kay Tejan. De tot spits omgeturnde vleugelaanvaller maakte dit seizoen 14 goals en viel verder op door zijn enorme arbeidsethos. Een speler die ongetwijfeld op de verlanglijstjes van andere clubs staat.

Kyvon Leidsman 5
Onder Klaas Wels een belangrijke kracht, maar Peeters heeft minder vertrouwen in Leidsman. Met 1 goal in 18 wedstrijden kan de spits terugkijken op een teleurstellend jaargang.

Giovanni Büttner 6
Met zijn snelheid en acties is Giovanni Büttner in potentie een goede speler voor TOP Oss. Door zijn blessuregevoeligheid is het echter geen speler waar je op kunt bouwen. Hoe jammer dat ook is.

Jearl Margaritha 7
De smaakmaker van TOP Oss. De vleugelaanvaller is met zeven goals en zeven assists belangrijk voor de ploeg, maar zijn rendement moet omhoog. Het beste kan hij bij TOP Oss blijven, want hij heeft nog genoeg te leren voordat hij een vervolgstap maakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant