Afbeelding

82-jarige Volkelse opgelicht met babbeltruc, geldbedrag van bankpas gehaald

Politie 1.402 keer gelezen

VOLKEL | Een 82-jarige inwoonster van Volkel is gistermiddag thuis slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat laat de politie weten.

De vrouw kreeg telefoon van iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. Hij vertelde haar dat er een probleem was met haar rekening en dat iemand van de bank haar pinpas op zou komen halen. Rond 13.15 uur werd de bankpas opgehaald, waarna een geldbedrag van de rekening werd afgeschreven. De politie doet momenteel onderzoek naar deze oplichting en is op zoek naar getuigen. Mocht je gisteren tussen 13.10 en 13.40 uur verdachte personen in de omgeving van de Antilopestraat of Leeuwstraat in Volkel hebben gezien, dan roept de politie op om je te melden. Ook camerabeelden met de verdachte personen hierop zijn welkom.

Waarschuwing
De politie laat weten nog altijd regelmatig dit soort meldingen te krijgen. “Wees altijd alert en waarschuw ouders en grootouders voor deze praktijken. Bankmedewerkers zullen nooit aan huis komen om een pinpas op te halen. Ook wordt nooit gevraagd om je PIN-code. Geef deze dus nooit af.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant