Margriet-doelman Jurre van Soest houdt zijn doel schoon. (Foto: Leon Voskamp)
Margriet-doelman Jurre van Soest houdt zijn doel schoon. (Foto: Leon Voskamp)

‘Met Margriet naar 2e klasse’

Voetbal 328 keer gelezen

OSS | Met Jurre van Soest staat er bij Margriet een ‘jonkie’ onder de lat. De 20-jarige Lithenaar heeft de concurrentiestrijd met Mark Ruytenburg gewonnen en bewijst wekelijks een doelman met veel potentie te zijn. 

Van Soest begon met voetballen bij NLC’03, vlakbij zijn huis. In de D-jeugd maakte hij de overstap naar O.S.S.’20. Toen de overstap naar de senioren volgde, koos hij echter voor Margriet. “De stap naar het eerste van O.S.S.’20 was te groot en het tweede elftal zou een vriendenteam worden. Margriet belde toen en ik kreeg er direct de kans als reservekeeper.” Toen dit seizoen Mark Ruytenburg afwezig was vanwege corona, pakte Van Soest zijn kans. Na Nooit Gedacht uit gaf hij die plek onder de lat niet meer uit handen. “Ik ben best wel tevreden hoe het gaat persoonlijk en ook met Margriet. We hebben een periodetitel op zak, maar komende zondag kunnen we bij een overwinning op Schijndel ook heel goede zaken doen in de titelrace. Als we winnen, gaan het heel spannende weken worden. Vertrouwen in een goed resultaat is er zeker. We zijn de enige ploeg die van Schijndel wist te winnen, dus waarom zouden we dat op eigen veld niet kunnen herhalen? Bij een nederlaag is het gat met Schijndel te groot en gaan we ons richten op de nacompetitie.”

Toekomst
Nu hij de eerste doelman is, wil hij die plek niet meer uit handen geven. “Mijn doelstelling is om de onbetwiste nummer 1 te zijn. Daarnaast wil ik met Margriet graag promoveren naar de tweede klasse. Dat is ook het streven van de club. Met onze huidige spelersgroep zijn we er klaar voor. Er staat een echt team en sommige jongens kunnen met hun individuele kwaliteiten het verschil maken.” Lees meer op de website www.kliknieuws.nl/sport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant