<p>De Deelplaats is bedoeld voor mensen die na 3 jaar niet meer terecht kunnen bij de Voedselbank. &nbsp;</p>

De Deelplaats is bedoeld voor mensen die na 3 jaar niet meer terecht kunnen bij de Voedselbank.  

Deelplaats Zeeland zoekt grond voor groentetuin

  •   keer gelezen

ZEELAND | Met een eigen groentetuin wil Lokaal voor Lokaal Zeeland gaan zorgen voor meer verse groenten voor de Deelplaats. Daarvoor zijn de initiatiefnemers op zoek naar een stukje grond waarop die kan worden aangelegd. Een vrijwilliger die voor de tuin wil zorgen heeft zich al gemeld.

Bijna vijftig inwoners maken op dit moment wekelijks gebruik van de Deelplaats van Lokaal voor Lokaal. Elke woensdagmiddag kunnen ze er terecht. Lokaal voor Lokaal kan dit bekostigen met de donaties en met giften in natura. Die blijven welkom. Om te zorgen dat aan de groeiende vraag kan worden voldaan is een eigen groentetuin een prima aanvulling, die kan zorgen dat het aanbod kan blijven voldoen. En daarom doet Lokaal voor Lokaal een beroep op mensen die een stukje grond beschikbaar willen stellen. Dat kan een stukje grond zijn dat niet wordt gebruikt, bij mensen aan huis of in het veld.

Deelplaats
De Deelplaats is bedoeld voor mensen die na 3 jaar niet meer terecht kunnen bij de Voedselbank. Het verstrekken van de verse producten gebeurt anoniem. Wie gebruik wil maken van de Deelplaats kan zich melden bij preventiewerker Helma Vermeer van de Zorgcoöperatie Zeeland op 06 20 24 60 24 of via helmavermeer@zorgcooperatiezeeland.nl of bij Lisette Sudmeier van Ons Welzijn op 06 10 41 20 93 of via lisette.sudmeier@ons-welzijn.nl. Lokaal voor Lokaal is ook nog steeds op zoek naar een nieuwe ruimte van ongeveer 40 vierkante meter met liefst een klein keukentje voor het zetten van koffie en thee. Het zou een ruimte moeten zijn die goed afgesloten kan worden en met voldoende parkeergelegenheid. De plek dient de privacy van de bezoekers te kunnen garanderen.

Contact
Heb je een stukje grond of ruimte beschikbaar of wil je je als vrijwilliger inzetten? Meld het via lokaalvoorlokaal@gmail.com. Donaties van particulieren en bedrijven voor Lokaal voor Lokaal Zeeland zijn welkom op het rekeningnummer: NL 93 RABO 0145 1028 15 t.n.v. Zorgcoöperatie Zeeland met als vermelding Lokaal voor Lokaal.

Meer berichten