Afbeelding

Foto van vroeger: Zomers Damesmode in de Marktstraat

Historie 1.334 keer gelezen

UDEN | Voor diegenen die deze rubriek elke week volgen schuiven we dit keer in de Marktstraat een stukje naar rechts op. Vorige week plaatsten we een foto uit 1970 waarbij er twee panden moesten worden gesloopt voor de realisatie van het nieuwe pand van de HEMA. Hierbij kwam ook het pand van de Amsterdamsche bank ter sprake.

Op de foto van deze week zien we het pand van Zomers Damesmode met in het linker gedeelte de zaak van juwelier Van Os die later verhuisde naar een nieuwbouw pand iets verderop aan de overkant van de winkelstraat. We kunnen dit pand van Zomers Damesmode dat gebouwd is in 1952 zien als de eerste ontwikkeling van het later ontstane winkelcentrum met als hoofdader de Marktstraat. Ondanks meerdere verbouwingen is het pand tot op de dag van vandaag nog goed herkenbaar en dat mag best opvallend genoemd worden, want veel panden in de Marktstraat hebben meerdere bouwlagen. Andere bekende kledingzaken die rond 1970 in de Marktstraat gevestigd waren, zijn H. Bergmann, W & L Bressers, W. Brouwers, van Hout-Brox en H. Zomers Herenmode.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant