Belegering van het doel van de  bezoekers uit Eindhoven
Belegering van het doel van de bezoekers uit Eindhoven Foto: Arno Korsten

4F: Zeven goals bij Avesteyn – RKGSV, VOW en Boskant winnen beiden

Voetbal 236 keer gelezen

Geen spectaculaire feitjes in deze klasse. Acht rolt langzaam al de kampioenskar naar buiten waar Avesteyn ook blijft volgen al oogt het wat moeizaam. VOW won zoals verwacht van het studentikoze Pusphaira en Boskant had aan één doelpunt voldoende voor de winst op Mariahout. WEC was vrij en speelde al eerder thuis tegen EMK en won met 3-0.

Avesteyn leek op een stevige zege uit te lopen na een 3-1 ruststand. Dries Heerkens, Stan de Laat en Teun van den Boom opende voor de Dinthernaren waar RKGSV na de 1-0 nog de 1-1 maakt. Nadat Heerkens met zijn tweede meteen na rust de 4-1 scoorde leek het over en uit. Trainer Hugo van de Sande: “Dan ga je wat wisselen met het oog op donderdag en valt de 4-2 in de 85e minuut en twee minuten later de 4-3 en dan wordt het nog billenknijpen. Dat mag ons niet overkomen. Moet wel zeggen dat de ploeg uit Gerwen meesters zijn bij corners en vrije trappen dat doen ze goed.” Avesteyn trok de winst over de lijn en de club blijft hopen op een misstap van Acht. “We blijven er in geloven”, wist Van de Sande nog mede te delen.

VOW – Pusphaira 3-0
Een wedstrijd die met een regelmatige score door de thuisclub werd gewonnen. Na een half uur opende Stef van Berlo met een vrije trap naar 1-0. Het was wachten tot de 70e minuut voor de 2-0 viel van Stan van der Heijden. In de 82e minuut was het Bart van den Oever die voor de 3-0 eindstand tekende. Patrick Cissen: “Ik ben tevreden, maar we zien voor de periode wel ELI komen als grote concurrent”, aldus de VOW Trainer.

Bart van den Oever (10) tekent voor de 3-0 eindstand

Boskant – Mariahout 1-0
Op de eigen Scheken had Boskant aan één treffer van Emiel van den Elsen voldoende om de drie punten in Boskant te houden. Al binnen vijf minuten kreeg de thuisclub twee dikke kansen om de score te openen. Dat gebeurde na een kwartiertje door Van den Elsen zoals omschreven. Daarna kwam een fase waar de bezoekers aandrongen, maar niet scoorde. Na rust waren de rollen omgedraaid was het Boskant wat de zaken bepaalde. Een bal van de lijn gehaald de lat en nog meer situaties hielden een verdubbeling van de score tegen. Peter van der Heijden: “We missen nog al wat mensen vandaag en zeker Rens van de Wijdeven die voorlopig is gestopt met een langdurige blessure. Dat is jammer ik hoop dat hij volgend seizoen doorgaat.” De bezoekers uit Mariahout kwamen in de laatste 15 minuten van het duel nog stevig terug, maar het bleef bij de 1-0 waar Boskant eindelijk weer eens won.