De winnende van Schijndel. (Foto: www.rksvschijndel.nl)
De winnende van Schijndel. (Foto: www.rksvschijndel.nl)

3C: Schijndel kan banden van platte kar alvast oppompen, Nooit Gedacht voelt zich benadeeld

Voetbal 353 keer gelezen

Schijndel gaat op korte termijn de titel pakken in de derde klasse C. Door de 1-2 winst bij Margriet is het gat negen punten met nog vijf wedstrijden te gaan. “We gaan de achterste twee banden van de platte kar alvast oppompen”, aldus trainer Henry van Alebeek.

Schijndel miste de gehele voorhoede en ook de creatieve man achter de voorste linie en dus moest Van Alebeek puzzelen. “We hebben het zaakje achterin dicht gemetseld. We kwamen voor een punt en voorin hebben we Mark Onwezen een uur lang rond laten rennen. Achterin gaven we weinig weg en wij waren de ploeg met de beste kansen.” Na 23 minuten was het Thomas van Liempd die een voorzet van Thomas Kastelijn binnenkopte. Kort daarna floot de scheidsrechter voor een penalty en schoot Jeffrey van Vlijmen de stand gelijk. “Ook in de tweede helft stonden we goed en hebben we geen kans weggegeven. Zelf creëerden we overigens ook niet veel. In de extra tijd voltrok zich toe een droomscenario. Jeugdspeler Jesper Schuurmans rende de defensie eruit en schoot de winnende binnen.” Van Alebeek weet nu dat de titel binnenkort een feit is. “Alhoewel de bloemen pas bij de finish zijn. Maar dit gaan we niet meer weggeven. We hebben een stabiele ploeg en spelen met vertrouwen.”

Avanti’31 - Zwaluw VFC 1-1
Avanti’31 blijft derde door een 1-1 gelijkspel tegen Zwaluw VFC. De Schijndelse goal werd gemaakt door Teun Kuijpers op aangeven van Luc van den Hurk. De strijd om de tweede plaats is erg spannend. Daar staat nu Margriet, maar zowel Avanti’31 en Zwaluw VFC volgen op een punt. Daarachter staan Den Dungen en Alem op respectievelijk twee en drie punten.


Avanti’31 - Zwaluw VFC. (Foto: Piet van Vorstenbosch) 

ODC - Nooit Gedacht 1-1
Met een punt tegen ODC was Nooit Gedacht-trainer Henry van der Linden absoluut niet tevreden. Hij miste vandaag drie basisspelers en twee door familieverplichtingen. “Anderen mochten het laten zien en we begonnen echt heel sterk. We konden constant de vrije man vinden en wisten de vleugels goed te benutten. In de 9e minuut maakte Levi Schuurmans in zijn basisdebuut de 0-1 na een assist van Sam van Sluis. Het was behoorlijk zwaar vandaag door het warme weer, op het kunstgras en dan met het hoge tempo wat we hanteerde in de eerste 35 minuten. Daardoor maakten we naar mijn mening vaak net de verkeerde keuzes op de helft van de tegenstander. Dan blijf je schakelen en dat kost kracht. We creëerden wel echt hele goede kansen maar scoorden er helaas maar 1.” In de 42ste minuut waren de linies te lang en vanuit de omschakeling kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. “In de tweede helft zijn we wat compacter gaan staan omdat het zwaar was met dit weer. We creëerden wat kansen maar gaven zelf weinig weg. In de 65e minuut leerden we een nieuwe regel in het voetbal kennen. Als een speler aanvallend de achterlijn haalt en de bal teruglegt op een inkomende speler en de bal wordt gescoord is het voortaan buitenspel… Ongelofelijk weer, vorige week al een hele dubieuze beslissing van een scheidsrechter en nu weer. Dan maak je de 1-2 en krijg je ander voetbal, echt zo zuur weer want het is wel bepalend.” Het werd daarna grimmiger en het was ODC dat pech had met schoten op de paal en de lat. “In de 81e minuut trad de scheids dan eindelijk een keer op tegen de vele overtredingen die zij maakten. Ik denk dat Tim Bissels vandaag wel twintig keer op zijn hakken is getrapt. Zij kregen een rode kaart voor natrappen maar met die man meer situatie gingen we in het begin niet slim om. Gelukkig kregen we zelf nog twee hele goede kansen, maar die maakten we niet. Gezien de uitslagen van vandaag is deze 1-1 extra zuur, want we speelden met deze groep goed voetbal. Alleen het kansen afmaken blijft een uitdaging.”

FC Schadewijk - RKTVC 3-1
FC Schadewijk lijkt verzekerd van een langer verblijf in de derde klasse. Tegen RKTVC werd er met 3-1 gewonnen. Dani van der Weg opende de score namens de Ossenaren, waarna de hekkensluiter op gelijke hoogte kwam. Benjamin Duah bezorgde met twee goals zijn ploeg drie punten.

Derde klasse C:
FC Schadewijk - RKTVC 3-1
Margriet - Schijndel 1-2
ODC - Nooit Gedacht 1-1
Avanti’31 - Zwaluw VFC 1-1
Alem - DSC 2-3
DVG - Den Dungen 0-0
BMC - SCG’18 1-2

1. Schijndel 21-50
2. Margriet 21-41
3. Avanti’31 21-40
4. Zwaluw VFC 21-40
5. Den Dungen 21-39
6. Alem 21-38
7. Nooit Gedacht 21-36
8. DSC 21-22
9. FC Schadewijk 21-22
10. DVG 21-19
11. SCG’18 21-18
12. ODC 21-15
13. BMC 21-13
14. RKTVC 21-8

Donderdag:
Schijndel - FC Schadewijk
Nooit Gedacht - Avanti’31
Alem - ODC
Den Dungen - DSC
BMC - Margriet
SCG’18 - DVG
Zwaluw VFC - RKTVC

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant