Afbeelding
Foto: Peter Kuijpers

Affiche Volharding – SVSSS past niet op een ‘Lousy’ donderdagavond, vol programma in deze midweek

Voetbal 1.145 keer gelezen

De laatste midweek die de KNVB uitschreef in het na-corona programma. We hebben ze vaak bekritiseerd toch een compliment aan de competitieleider die dit gegarandeerd voor 6 juni gaat regelen. Na donderdag nog vier wedstrijden voor de meesten en eindigt een marathon competitie. Daarna voor de ‘uitverkorenen’ nog een nacompetitie mocht je daar nog zin in hebben. Jammer dat dit prachtige duel op een midweek afgewerkt moet worden. En we hebben het over de topper Volharding - SVSSS uit Udenhout die tweede staan.

Door: Peter Kuijpers

Volharding ontvangt donderdag het Udenhoutse SVSSS. De Vierlingsbekers koesteren zes punten voorsprong op het team van trainer Cemal Yilmaz. De voormalig prof van Willem II en PSV zit in zijn vierde seizoen bij de Udenhoutse club. In het seizoen 2018-2019 werd SVSSS kampioen in de derde klasse voor BVV en ODC en promoveerde naar de tweede klasse. Daar zijn de Udenhouters niet meer uit weggeweest met steeds weer bovenste plekken. Donderdag wordt hoogstwaarschijnlijk het kampioenschap beslist. Wint Volharding dan is het voor Yimaz c.s. een verloren zaak. Wint SVSSS dan is het verschil teruggebracht naar drie punten met nog vier wedstrijden te gaan. Verliest SVSSS bij Prinses Irene zondag en wint Volharding in Heeswijk kan de champagne ontkurkt worden in Vierlingsbeek. Moet er wel donderdagavond gewonnen worden. 

Resterend programma Volharding
Heeswijk – Volharding
Volharding – Vianen Vooruit
CHC – Volharding
Volharding –Prinses Irene

Resterend programma SVSSS
Prinses Irene – SVSSS
SVSSS – Real Lunet
Heeswijk – SVSSS
SVSSS – Vianen Vooruit

Hoe nu verder?
SVSSS en Volharding zijn in he bezit van een periode. CHC opteert momenteel periode-3 op vier punten gevolgd door Heeswijk. Is de kampioen straks al in het bezit van een periode vervalt die en neemt de hoogste in de eindstand, mits geen periode, die dan over. In dat geval gezien de huidige stand brand er nog licht aan het einde van de tunnel voor DAW Schaijk en Emplina. Mooie materie met veel hashtags ‘Als’ ‘of’ en ‘dan’ waar nog veel opties open liggen.

En onderin?
De nummer laatst veertien degradeert rechtstreeks naar de derde klasse. De nummers twaalf en dertien spelen nacompetitie. Gemeten in de huidige stand zou Venhorst degraderen waar EVVC en Vianen Vooruit de nacompetitie ingaan. Zover is het nog niet blijft het voorlopig nog heel spannend.

Programma voor  donderdag
DAW Schaijk - Olympia’18 19.15 uur
Venhorst - Real Lunet 19.15 uur
Helvoirt - CHC 20.00 uur
Vianen Vooruit - Heeswijk 19.30 uur
Volharding - SVSSS 2015 uur
Emplina - Prinses Irene 19.15 uur
EVVC - Volkel 20.00 uur

Stand:
1.Volharding 21-49
2.SVSSS 21-43
3.CHC 21-39
4.DAW Schaijk 21-37
5.Emplina 21-34
6.Heeswijk 21-30
7.Prinses Irene 21-30
8.Olympia’18 21-29
9.Helvoirt 21-26
10.Volkel 21-24
11.Real Lunet 21-19
12.EVVC 21-19
13.Vianen Vooruit 21-18
14.Venhorst 21-10

Programma zondag 15 mei
CHC - Volkel
Helvoirt -EVVC
Vianen Vooruit - Emplina
Prinses Irene - SVSSS
Olympia’18 - Venhorst
Heeswijk - Volharding

Dinsdag 17 mei
Real Lunet - DAW Schaijk 20.00 uur













Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant