Tweede van links Motalib Weijters, derde van rechts Leny Goijer.
Tweede van links Motalib Weijters, derde van rechts Leny Goijer.

Rotaryclub Uden wint met goed doel 20.000 euro voor strijd tegen baarmoederhalskanker

  •   keer gelezen

UDEN | Rotaryclub Uden heeft, met de Udense Motalib Weijters als grote kartrekker, een bedrag van 20.000 euro mogen ontvangen voor de strijd tegen baarmoederhalskanker in Bangladesh. In een wedstrijd tussen 75 Rotaryclubs, werd het goede doel van Motalib met grote meerderheid uitgeroepen tot winnaar. “Rotaryclub Uden probeert samen met Rotaryclub Cuijk baarmoederhalskanker in Bangladesh te bestrijden. Dat kost veel geld en met dit bedrag maken we weer een flinke stap”, aldus Motalib.

Leny Goijer, Gouverneur van het District waar Rotaryclub Uden onder valt, is blij met de uitverkiezing van dit goede doel: “Het district stelt een bedrag ter beschikking waarbij de leden zelf mogen beslissen welk goed doel dit bedrag mag ontvangen. Het goede doel van Motalib Weijters is door veel clubs in de regio zeer goed ontvangen. Rotary International heeft een grote bijdrage gedaan aan het beëindigen van polio in de wereld, laat de volgende stap het stoppen van baarmoederhalskanker in Bangladesh zijn.” Een belangrijk onderdeel van de strijd tegen baarmoederhalskanker, is de Femiscope. Dit instrument wordt gebruikt voor inwendig onderzoek bij vrouwen en kan in combinatie met een HD camera foto’s maken. Deze foto’s kunnen dan beoordeeld worden door artsen via mobiele telefoons. Dat maakt opsporen van baarmoederhalskanker in een vroeg stadium mogelijk. Motalib: ”We gaan volop door met het werven van fondsen, zodat we met alle middelen, zoals de Femiscope, baarmoederhalskanker kunnen stoppen. Ik ben super trots op het feit dat vele leden van de Rotary mij steunen in deze strijd. Daar word ik wel een beetje stil van.”

Champion of Girls Empowerment
Motalib Weijters werd eerder door Rotary International uitgeroepen tot een van de zes Champion of Girls Empowerment. In die rol zal hij ook aanwezig zijn op de internationale Rotary Conventie in Houston (USA). Deze conventie wordt door 20.000 Rotarians van over de hele wereld bezocht. Motalib: “Daar zal ik ook aandacht vragen voor ons doel en hoe wij dit denken te realiseren. Er is tijdens die 4 daagse conventie veel ruimte om mijn verhaal te doen.” De Rotary conventie is ook online te volgen. Meer informatie vind je op www.rotary.org.

Meer berichten