Foto:
Advertorial

Zo vermijd je de drukte op Schiphol!

  •   keer gelezen

Onze nationale luchthaven heeft veel last van personeelstekorten, wat voor vertragingen, drukte en frustratie zorgt. Zowel bij de reizigers als ook het personeel. Aankomende zomer kan het nog drukker worden met zelfs grotere vertragingen en of annuleringen tot gevolg. Heb je nog geen vakantie geboekt dan kan je jezelf een hoop tegenslag besparen door slim te boeken.

Boeken buiten het seizoen

Het is nu druk, omdat de meivakantie volop in gang is, met veel vluchten die terugkomen. Buiten de meivakantie is het uiteraard een stuk drukken. Heb je de mogelijkheid om te schuiven, kies dan eens voor een vakantie buiten de schoolvakanties. Het aantal bezoekers zou zo maar eens kunnen halveren. Deze periode liggen de prijzen ook een stuk lager, vooral wanneer je deze combineert met een last minute vakantie naar Griekenland of je kunt kiezen uit de mooiste all inclusive resorts in Spanje.

Kies een andere luchthaven

Schiphol is een intercontinentale luchthaven, wat betekent dat buiten het continent Europa gevolgen kan en mag worden. Ga je echter niet buiten Europa op vakantie, dan kan je ook prima een andere luchthaven kiezen. In Nederland zijn er twee andere opties zoals Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, vanwaar je relaxed en ook voordelig kunt vliegen. Beide vliegvelden zijn ook uitstekend via het openbaar vervoer te bereiken en het parkeren is doorgaans ook iets goedkoper. 

Vlieg over de grens

Een aantal andere opties liggen net over de grens. Weeze Airport net over de grens bij Brabant en Limburg wordt al door veel Nederlanders gebruikt als fijne luchthaven om tientallen bestemmingen te bereiken. Ook de luchthaven in België bij Antwerpen wordt steeds populairder. Bij deze luchthavens zijn veel minder problemen, ben je zo door de security checks en heb je ook uitstekende faciliteiten zoals shops, eetgelegenheden en entertainment.

Kies voor een vroege vlucht

Ga je toch via Schiphol en kan je kiezen tussen vluchttijden. Ga dan voor een vroege vlucht. Ook Schiphol vliegt niet 24/7 en heeft dus in de nacht geen vluchten. De eerste vluchten hebben dan ook de meeste kans om op tijd te vertrekken. Als daar namelijk iets mis gaat, creëert het een domino effect voor de latere vluchten.  Vroeg vliegen heeft dus zijn voordelen. 

Meer berichten