Drama én humor met theatervoorstelling ‘Festen’

  •   keer gelezen

UDEN | Titus Tiel Groenestege heeft op woensdag 18 mei de regie in handen van de theatervoorstelling Festen in Markant. Een theatervoorstelling naar de legendarische filmklassieker van Thomas Vinterberg, met een zwartkomische bewerking van het script door Peter Heerschop.

Festen van Vinterberg kwam in 1998 uit en ontving onder andere de juryprijs van Cannes Filmfestival. In 2002 en 2003 werd de film voor het eerst naar het theater gebracht. In de huidige bewerking van Heerschop gaan cabaret en toneel soepel samen. Een avond met een grootse cast; onder meer Viggo Waas en Bas Hoeflaak staan op de planken. 

De verjaardag van vader
Han Römer, als vader van het gezelschap, nodigt familieleden uit om zijn verjaardag te vieren. Tijdens deze avond duikt zijn verloren zoon op, die tijdens het diner een speech houdt waardoor de feestelijke sfeer zich plotseling keert. Wat een feest had moeten worden, mondt uit in een slagveld.

Tickets
Festen begint om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant. Tickets kosten 38 euro (excl. 1,85 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via markantuden.nl, telefonisch via 0413 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten