Afbeelding

Winst van Beter Bed flink gestegen

Zakelijk 44 keer gelezen
UDEN - Beter Bed heeft in 2014 een fors hogere winst behaald dan een jaar eerder, geholpen door een sterke tweede helft van het jaar. Het nettoresultaat bedroeg 16,9 miljoen euro, tegen 8,2 miljoen euro in 2013. De omzet nam vorig jaar met 1,8 procent toe naar 364 miljoen euro.

[image=265456]

Volgens het bedrijf was vanaf het tweede kwartaal in vrijwel alle landen een positieve ontwikkeling te zien van de omzet. Vooral in Duitsland, Oostenrijk en België liepen de zaken goed. In Nederland daalde de omzet echter met 5 procent, als gevolg van de afbouw van de winkelformules Slaapgenoten en Matrassen Concord. Beter Bed telde eind vorig jaar in totaal 1127 winkels. Er werden 63 vestigingen geopend en 111 gesloten.
Ton Anbeek, Directievoorzitter: "2014 is een jaar met twee gezichten geworden. Na een moeizame start zagen we vanaf het tweede kwartaal in vrijwel alle landen van de groep een positieve ontwikkeling van de orderintake en omzet. Mede dankzij een herstellende woningmarkt alsook een succesvolle herlancering van de Beter Bed formule was de tweede helft van het jaar in Nederland zeer succesvol. In Duitsland steeg de omzet substantieel door een toenemende koopbereidheid en consumentenvertrouwen alsook succesvolle marketingcampagnes. Ook Spanje en Oostenrijk lieten een zeer positieve ontwikkeling zien door succesvolle marketingcampagnes en een start van de herlancering van de formule El Gigante del Colchón. Naast de formuleherlanceringen, die de komende jaren in alle landen worden doorgevoerd, wordt hard gewerkt aan de internationale uitrol van de klanttevredenheidsmeting, 'Net Promotor Score', en de internationale executie van een omni-channel strategie."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant