Foto:
FOTO’S

Volkelse jeugd gaat volle gas naar beneden op Zeepkistenrace

  •   keer gelezen

VOLKEL | Stichting Jeugd Volkel kijkt als organisatie terug op een geslaagde en zonnige Zeepkistenrace-editie afgelopen zaterdag. Het publiek dat in groten getale aanwezig was, genoot onder de brandende zon van een drankje en werd getrakteerd op een sportieve strijd met mooie en creatieve zeepkisten. De kinderen konden zich vermaken in de speelhoek met springkussen. 

tekst en foto’s: Henk Lunenburg

De race was onderverdeeld in twee leeftijdsklassen, op twee verschillende schansen. 27 teams hadden zich aangemeld met zeer komische namen zoals De badderende tobbers, (TR)ein zwei drei, De gladde banaan, Max Verschapen en de Peelleuten. In twee pogingen mochten ze proberen de snelste tijd neer te zetten. Niet alle zeepkisten behaalden de eindstreep. Een paar belandden op hun zijkant, maar het bleef steeds bij materiële schade. 

De winnaars
In de categorie 16- won team ‘Het grote talent’. In de 16+ categorie ging team ‘Gabber Green’ er met de prijs vandoor. De twee mooist aangeklede zeepkisten kregen ook nog een prijs. Het evenement werd afgesloten met een groot dorpsfeest met meerdere dj’s.

Meer berichten