Afbeelding

Boer Geert kiest op vrouwendag voor Schaijkse Hetty

Column 323 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=62095]

“Osse Lievekamp geeft ruimte aan astronaut André Kuipers.” “Brand geblust in Schadewijk.” “Boer Geert kiest op vrouwendag voor Schaijkse Hetty”. Kijk dat zijn heerlijke berichten, die kloppen tenminste. Daar word boer Mark vrolijk van, om met Geert te spreken. “Bij de workshop “Positief Denken” was de zaal in Veghel halfvol.” Ook mooi.

Ik krijg dagelijks brieven van lezers, vaak eenzame mensen die, bij gebrek aan lieve familie of buren, verlegen zitten om een praatje. Ze kwebbelen er heerlijk op los, meestal over klein persoonlijk leed. Ik geniet dan vooral van de problemen waar een bepaalde logica in schuilt. “Mijn vader was sportvisser en wij hadden wormen.” Of “Ik zit in een therapiegroep over eenzaamheid maar ik ben steeds de enige die komt opdagen.” En deze is ook mooi: “Ik heb nooit in dienst gezeten, afgekeurd op mijn slechte oren.” Natuurlijk, de plicht kon roepen wat-ie wilde …

Het maakt ook niet veel uit wat ik dan terugschrijf. Ik heb een voorgedrukte briefje met de tekst. “Tjonge jonge, het is me wat, zeg. Nou, sterkte er mee. Meelevende groeten van Mark.” Echt, dat antwoord past overal op. “Beste Mark, ik woonde op een woonboot en had een relatie met mijn buurvrouw maar we zijn in de loop der tijd uit elkaar gedreven.” Hupla, daar gaat weer een standaard briefje de deur uit. De afgelopen week heb ik maar één niet-standaard antwoord teruggestuurd. Een mevrouw uit Heesch schreef me dat niemand haar begreep. Toen schreef ik terug: “Hoe bedoel je?” Leek me logisch.

Soms lees ik een bericht en daar krijg ik dan de kriebels van. Omdat het niet klopt. Neem deze: “Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft woensdag 11 maart in de bibliotheek van Uden een lezing met de titel: Het geheim van Dresden”. Hallo, dan is het toch niet meer geheim!? Typisch de bibliotheek van Uden. Die was laatst “gesloten vanwege een opening”. Kan toch niet! Jammer hoor. Wist je trouwens, als je kokend hete decafé koffie over je heen krijgt, kun je daarna toch niet rustig kunt slapen? Gruwelijk inconsequent, toch?
Tot slot nog een mooi kloppend feit. Spaanse riojawijn heeft een lichte houtskool-aroma. Vind je het gek, in de zomer staat half Spanje in de fik! Heerlijk.

Een logisch weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant