Afbeelding

Bewegen voor (ex)-hartpatiënten bij V&K

Gezondheid 203 keer gelezen
UDEN - V&K Uden biedt met Hart In Beweging de mogelijkheid voor (ex)-hartpatiënten om op verantwoorde wijze aan recreatieve sportbeoefening deel te nemen.

[image=303218]

De lessen bestaan uit een warming -up met loopvormen en na het stretchen en de spierversterkende oefeningen wordt er gevolleybald. Naast een deskundige trainster zijn ook altijd twee gediplomeerde AED hulpverleners aanwezig en dat is geruststellend: “Voor mensen die een ingrijpende gebeurtenis als een hartaanval of een hartoperatie hebben ondergaan, is het soms moeilijk na het revalidatieproces het normale leven weer op te pikken. Er heerst veel onzekerheid!”
Na ontslag uit het ziekenhuis is het gebruikelijk dat er een programma wordt samengesteld met recreatieve sportactiviteiten ter bevordering van conditie, sociale aspecten en zeker voor verbetering van het zelfvertrouwen. “Maar ook al is het wat langer geleden dat er hartproblemen waren, u kunt altijd instromen. De extra begeleiding kan net voldoende zelfvertrouwen geven om het sporten weer op te pakken.”

Voor meer informatie: kom gerust een keer binnenlopen. De lessen worden gegeven in sportzaal Germenzeel op maandagavond van 19.15-20.15 uur of op dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Of stuur een mail naar .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant