Afrika LEGO-middag in Ontmoetingsplein Mellepark
(foto: Peter Noy)
Afrika LEGO-middag in Ontmoetingsplein Mellepark (foto: Peter Noy)

Op safari tijdens Afrikaanse LEGO-middag in Ontmoetingsplein Mellepark

  •   keer gelezen

UDEN | Woensdag 25 mei houdt de LEGO BouwClub een speciale Afrika LEGO-middag in Ontmoetingsplein Mellepark. Basisschoolkinderen kunnen die middag vanaf half drie, samen met de avonturiers Joep & Freek, op safari in de Afrikaanse savanne. Tijdens deze doe-activiteit worden met behulp van LEGO de meest exotische wilde dieren, bomen en planten gebouwd. De activiteit duurt tot ongeveer 16.00 uur en kost drie euro per persoon. Creatieve (groot)ouders, broers en zussen zijn van harte welkom. 

door Peter Noy

De BouwClub bestaat uit een aantal enthousiaste LEGO-fans uit Uden en omgeving. Het doel is om samen te bouwen aan legosets, eigen creaties of workshops te geven. Volgens initiatiefnemer Wesley Bakker wordt deze middag stilgestaan bij de nationale feestdag in Afrika. De Dag van Afrika herinnert aan de oprichting van de Afrikaanse Unie op 25 mei 1963. “De deelnemers gaan gezamenlijk bouwen aan een Afrikaanse savanne. Het doel is om typische Afrikaanse dieren zoals olifant, leeuw, giraffe maar ook planten en bomen te bouwen waarmee de LEGO savanne gevuld kan worden. We laten het aan de creativiteit van de kinderen over wat ze van de LEGO gaan bouwen”, aldus Bakker.

Aanmelden
Weet jij welke dieren, planten en bomen op een Afrikaanse savanne thuishoren? Doe dan je zomerse outfit aan en kom woensdag 25 mei naar de LEGO-middag in Ontmoetingsplein Mellepark in Uden om 14.30 uur. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar via www.debouwclub.eu, of mail naar aanmelden@debouwclub.eu.

Meer berichten