<p>In 2019 werden er al zorgen geuit over de verkeersveiligheid op de parallelweg waar voetgangers, fietsers en auto&#39;s mixen.</p>

In 2019 werden er al zorgen geuit over de verkeersveiligheid op de parallelweg waar voetgangers, fietsers en auto's mixen.

(Foto: Henk Lunenburg)

PRO wil vaart in participatieproces rond herinrichting Volkelseweg

  •   keer gelezen

UDEN | PRO wil graag dat er vaart wordt gemaakt met het participatieproces dat beloofd was rond de herinrichting van de parallelweg van de Volkelseweg in Uden. Ook vragen zij zich af waarom een inwoner die hier contact over heeft gezocht met de gemeente niet geholpen wordt. Dit maken zij kenbaar in vragen aan het college.

PRO schrijft: “In december 2019 zijn er, destijds vanuit D66 Uden, schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid ter hoogte van de parallelweg bij de Volkelseweg in Uden. Dit in verband met de toegenomen verkeersintensiteit na de realisatie van de wijk De Gaarden / omgeving Retraitehuis. In antwoord hierop is vanuit het college aangegeven er in 2020 zou worden gestart met de voorbereidingen van de herinrichting van de parallelweg.” De gemeente zou toen ook toegezegd hebben om bewoners bij het ontwerp te betrekken, hier is twee jaar later nog geen sprake van.

Geen reactie
PRO meldt dat de partij van bewoners heeft begrepen dat dit contact er nog steeds niet is geweest. Een bewoner heeft daarna hierover contact gezocht met de gemeente maar werd ‘van het kastje naar de muur gestuurd’. De gemeente zou tweemaal een belofte om hierop terug te komen niet na zijn gekomen. “Tot op dit moment wacht deze bewoner op een passende reactie”, aldus PRO.

Participatie
Naast een reactie voor deze bewoner wil PRO weten wanneer en hoe de gemeente bewoners gaat betrekken bij de herinrichting van de parallelweg en wanneer zij hierover op de hoogte gesteld gaan worden. Tot slot vragen zij: “Kunt u aangeven hoe de verdere planning nu is, wanneer de gehele herinrichting zal zijn uitgevoerd en de verkeersveiligheid daarmee zal zijn gewaarborgd?”

Meer berichten