Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Ruim 7000 euro voor Stichting Don na sportieve dag bij Mastworp

  •   keer gelezen

UDEN | Bij de Mastworp in Uden vond gisteren het DON sportevent in Uden plaats. Onder anderen Anne van Wijchen uit Zeeland en Don Freijters uit Uden organiseerden dit event om hier aandacht te vragen voor onderzoek naar diabetes type 1. Op dit moment is daar nog geen genezing voor. Er werd uiteindelijk een bedrag van 7.250 euro opgehaald.

Het geld werd opgehaald door sponsors en deelnemers aan de sportieve dag. Zo kon je mountainbiken, klimmen, midgetgolfen, fietsen, wandelen en discgolfen, waarvoor deelnemers een bepaald bedrag betaalden. Ook kon je iets doneren, of iets kopen in een kraampje. De cheque werd in de middag overhandigd aan Stichting DON. “Wij zijn Quin, Emma, Lenn, Hans, Don en Anne ontzettend dankbaar voor het organiseren van deze geweldige actie. Daarnaast zijn we ook alle deelnemers en sponsoren enorm dankbaar voor hun steun aan DON”, laat Stichting DON op haar Facebookpagina weten.

Initiatief
Uiteraard komt dit initiatief niet uit de lucht vallen. Drijvende kracht achter dit event is Anne van Wijchen die zelf een dochter Emma heeft met diabetes type 1. Zij vroeg respectievelijk Hans van Leuken en Hans Lavrijssen, beide met een zoon met diabetes type 1 en Don Freijters (zelf diabetes type 1) om het sportevent mee te helpen organiseren. Ondanks dat dit viertal elkaar nog niet eerder kende, functioneerde ze als één team. Of er een vervolg komt van dit evenement weten de organisatoren nog niet. Deze editie bij de Mastworp is in ieder geval goed bevallen.

Foto’s: Henk Lunenburg

Meer berichten