Teller GoedeDoelenWeek eindigt op bijna 63.000 euro

  •   keer gelezen

UDEN | De uiteindelijke opbrengst van de GoedeDoelenWeek Uden is dit jaar 62.775,07 euro. “Een geweldig mooie opbrengst, en een positieve verrassing ten opzichte van vorig jaar en de recente collecte voor Giro555”, aldus Jan van den Boom, voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden. 

Na verschillende samenkomsten en meerdere keren dubbelchecken maakte de organisatie maandag de definitieve opbrengst bekend aan de Deelnemersraad van stichting GoedeDoelenWeek Uden. “Nu we voor de derde keer op deze manier collecteren, zien we de vruchten van onze herkenbaarheid bij de Udenaar terug in de opbrengst. We zijn erg dankbaar voor dit mooie bedrag”, aldus Van den Boom. “Dit jaar hebben ruim 2.000 inwoners gul gedoneerd, dat zijn er meer dan de afgelopen jaren. Ook wil ik graag de inzet van de honderden vrijwilligers prijzen. Zonder hen zou de uitvoering van een collecteweek in deze vorm onmogelijk zijn.” Naast de vele vrijwilligers zijn diverse lokale partners betrokken bij de organisatie van de GoedeDoelenWeek, zoals onder meer de diverse inleverpunten voor de collecte-enveloppen. 

Opbrengst per fonds
In de GoedeDoelenWeek in Uden waren dit jaar achttien nationale, CBF-geregistreerde fondsen vertegenwoordigd. Het bedrag dat de donateurs gaven, wordt onder die fondsen verdeeld. De gevers konden daarvoor zelf hun voorkeur aangeven. De top 5 donaties gaan dit jaar naar:

KWF Kankerbestrijding: 6.344.43 euro
Hartstichting: 4.826,79 euro
Alzheimer Nederland: 4.395,23 euro
Rode Kruis: 4.187,59 euro
Hersenstichting: 3.983,51 euro 

De totale verdeling per fonds is terug te vinden op www.goededoelenweekuden.nl. Daar is het ook mogelijk voor nieuwe collectanten of vrijwilligers om zich aan te melden voor volgend jaar. De volgende collecteweek vindt plaats van 17 tot en met 22 april.

Meer berichten