Foto van vroeger: Kapelstraat met brandweergarage

  •   keer gelezen

UDEN | Het gebouwtje op de voorgrond had zijn beste tijd toen de Kapelstraat nog tot het centrum van Uden gerekend kon worden. Tot 1958 was deze wat krakkemikkig uitziende schuur de thuisbasis van de vrijwillige brandweer in Uden, zoals nog vaag blijkt uit de geschilderde tekst boven de deuren.

In later jaren heeft buurman Snijders-De Bruin er ‘De Smidse’ geopend, gevolgd door een bewegingsstudio, een waterbeddenspeciaalzaak en een Italiaans restaurant. Ondertussen zijn we alweer enkele horecaondernemingen verder.

In de voormalige onderwijzers-woning midden op de foto was H. Ancher in 1971 drukdoende om het nieuwe hotel-restaurant Centraal in gereedheid te brengen. Hij had eerder een hotel-restaurant aan de Markt. Inmiddels zit hier al weer vele jaren het jongerencentrum De Pul dat daarvóór in meerdere panden in de Kapelstraat was gevestigd. Helemaal achterin zien we nog net het voormalige pand van Van Oort Woninginrichting. Die zaak was kort daarvoor naar een nieuw pand in de Marktstraat verhuisd. In 1971 zat er de Oledo Bar. Het pand was later bekend als Club 17.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten