Wat een mooie plaatje met de mooie Antonius van Padua  kerk in Vianen op de achtergrond.
Wat een mooie plaatje met de mooie Antonius van Padua kerk in Vianen op de achtergrond. Foto: HANNY VD LINDEN

2F: Degradatie en nacompetitie pas op de laatste wedstrijddag beslist, EVVC trainer Antwan van Rijn voelt zich zwaar bestolen in Vught

Voetbal 647 keer gelezen

Het blijft ongemeen spannend in de klasse 2F. De kampioen is bekend, maar er valt meer te verdelen in deze mooie klasse. Emplina en DAW blijven winnen in de race voor overname van de periode van kampioen Volharding, Onderin zijn nog drie gegadigden voor rechtstreeks vertrek naar de derde klasse. Venhorst, Vianen Vooruit en EVVC dat met 3-2 onderuit ging bij Real Lunet, waar veel gebeurde. Heeswijk ging op het eigen Balledonk met 1-3 onderuit tegen SVSSS alleen voor de plakboeken is deze uitslag nog van belang. Voor vijf ploegen gaat nog een zinderende Tweede Pinksterdag worden.

Venhorst blijft voor de andere degradatiekandidaten de bekende luis in de pels. Vanmiddag kwamen de Venhorsters opnieuw me drie punten terug na winst op Helvoirt. Gezien de geweldige kanteling die de ploeg maakte dit jaar zou het toch wel heel erg sneu zijn als het team van trainer Michaël van Doren op doelsaldo zou degraderen. In Helvoirt opende Jari van Creij in de 24e minuut naar 0-1. Helvoirt kwam terug naar 1-1 en nam zelfs een voorsprong naar 2-1. Joep van den Bosch trok na een uur spelen de stand weer gelijk. In de 92e minuut was het Teun van de Putten die alsnog de winnende voor Venhorst binnenschoot .

Foto  Eric Elbers

Olympia’18 – Emplina 0-4
Bij het team van trainer Wil Beijer staat het vizier al geruime tijd op komend seizoen. De druk van moeten is weg en dat vertaald zich in blijheid vrijheid zoals vanmiddag tegen Emplina uit Empel. De Empelaren zijn samen met DAW Schaijk in de race voor dat overgebleven ‘kluifje’ de overnamen van de periode van Volharding. Beijer begon het duel zonder Sam Luppes en Freek Kerkhof die werden vervangen door Stand Claassen en Sem Jansen. Na een kwartier opende Emplina naar 0-1 en werd zienderogen sterker wat een 0-3 ruststand gaf. Na rust met de Empelse handrem aangetrokken werd er nog een maal gescoord wat uiteindelijk een 0-4 zege gaf.

Bijschrift - Bas Delhij

Prinses Irene – DAW Schaijk 1-3
DAW antwoordde prima op de zege van concurrent Emplina en won op de Schellen met 1-3 bij Prinses Irene. DAW begon slecht en slordig aan de wedstrijd. Toch was het de uitploeg die op 0-1 voorsprong kwam. Verdediger Huib van Merwijk kon na een kluts de bal binnen strepen. Direct na rust werd het 0-2 door Mark Megens na een assist van Siem van Merwijk. Prinses Irene kwam in de 87e minuut nog op 1-2 door Aron van de Rijt, maar Het laatste woord was voor Noah van Deijne die op aangeven van Jacco van der Heijden de 1-3 eindstand mocht bepalen.

Doelpunt voor DAW (foto Eric Megens)

Vianen Vooruit – Volkel 2-2
Vianen Vooruit gaf op de eindstreep in het duel met Volkel als nog twee punten af. Nadat Vianen Vooruit voor rust een 1-0 voorsprong nam en in de tweede helft Mark Damen er zelfs 2-0 van maakte leek de buit binnen. Echter in de laatste vijf minuten kwamen de bezoekers uit Volkel langszij door doelpunten van Jarni Reijnen en Bart van de Kandelaar. “We deden onze sportieve plicht en kunnen volgende week lekker afsluiten op de eigen Eeuwsels”, waren de woorden van trainer Michiel Jans die terug kan zien naar een goed seizoen. Vooral in het laatste gedeelte bleek zijn team een volwaardige tweedeklasser en daarin had Jans wel degelijk zijn aandeel.

Bijschrift - HANNY VD LINDEN

CHC – Volharding 1-2
Een wedstrijd tussen twee topploegen uit deze klasse. Echter gezien de huidige situatie gedevalueerd tot de bekende baard van de keizer. Volharding is kampioen waar trainer Johan Vullings aan zijn uitzwaai periode is begonnen. CHC spaart spelers voor de komende nacompetitie waar de Bosschenaren een poging willen wagen alsnog de eerste klasse te bereiken. Luuk van de Boogaard opende voor rust naar 0-1 waar CHC pas in de 65e minuut op 1-1 kwam. Het laatste woord was voor de bezoekers uit Vierlingsbeek. Zeven minuten voor het reguliere einde ramde Vincent Buijssen een strafschop op de paal, Mark Blenckers was snel terplekke en bepaalde de 1-2 zege.

Real Lunet – EVVC 3-2
Trainer Antwan van Rijn had geen goed word over voor scheidsrechter van dienst. De KNVB meldt de naam niet op voetbal.nl. Van Rijn: “Wat ons daar is overkomen slaat werkelijk alles. Ik weet dat ik als trainer van een klein clubje dat ergens onderaan staat hier een slecht verhaal mee heb, maar het was echt schandalig. We scoren drie fraaie goals en drie maal keurt hij het doelpunt af om onduidelijke redenen. Dit stinkt heel erg, heel erg jongens. Ik heb de mannen een compliment gemaakt voor hun gedrag na al het onrecht wat hun daar overkwam. Ik heb de zin in voetbal zo wel een beetje verloren. Gerwin van de Boom maakt een heerlijk doelpunt en hij keurt hem af, gewoon schandalig wat EVVC daar in Vught is overkomen.” De Vinkelse treffers naar 2-1 en 2-2 werden gemaakt door Jorg van Schaijk en Gerwin van de Boom.