Afbeelding

Restaurant Oonivoo raakt Michelinster kwijt: ‘Hoe is het mogelijk?’

Centrum 4.793 keer gelezen

UDEN | Restaurant Oonivoo in Uden is haar Michelinster kwijtgeraakt. Dat werd vandaag bekend tijdens de uitreiking van de Michelinsterren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. “We zijn oprecht aangeslagen”, aldus Oonivoo-eigenaar Marco van Bergen.

De Michelinster is een onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening, in de Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin. Een beperkt aantal restaurants krijgt in elke gids één, twee of drie sterren. Deze gelden als belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit. In het DeLaMar Theater krijgen restaurants te horen wie zijn Michelinster behoudt, wie er eentje bij krijgt en welke chef moet inleveren. Het Udense restaurant ontving de ster in 2018 voor het eerst en wist de onderscheiding de daarop volgende jaren te behouden.

‘Niet te bevatten’
Eigenaar Marco van Bergen reageert teleurgesteld op het nieuws: “We zijn oprecht aangeslagen, We ontvingen het nieuws afgelopen zaterdag. Het is niet te bevatten dat je na zo’n korte periode, waarin we naar onze overtuiging onszelf alleen maar hebben doorontwikkeld nu de ster alweer kwijt zijn. Het is vooral voor ons team en in het bijzonder onze chef Jasper Kox een grote teleurstelling. Na de chefswissel exact een jaar geleden, was het uiteraard voor hem en zijn brigade van belang de bevestiging te krijgen. Dit nieuws maakt je vertwijfeld en wat onzeker, hoe is dit mogelijk?” Dinsdag, de sluitingsdag van Oonivoo, was vrijgehouden om te proosten op het behouden van de ster, maar in plaats daarvan komt het team nu bij elkaar om over de voor hen enorme domper te praten met elkaar. “Niettemin zijn we weerbaar en slagvaardig. Hoe dan ook gaan we hier weer sterker uitkomen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant