Luuk van den Boogaard speelt maandag zijn laatste wedstrijd voor Venhorst
Luuk van den Boogaard speelt maandag zijn laatste wedstrijd voor Venhorst Foto: Eric Elbers

2F: Helpers weg laatste ronde, het wordt bloedspannend maandag

Voetbal 1.629 keer gelezen

Geef toe een oud cliché waarmee we starten, maar wel met een kern van waarheid. Vooral onderin wordt het dringen. Wie degradeert rechtstreeks en wie speelt nacompetitie? Om 14.30 uur trappen op Tweede Pinksterdag vijf ploegen af die nog ergens voor strijden. Veel vragen die rond half vijf beantwoord zullen zijn. Alle wedstrijden vangen aan op de klassieke tijd van halfdrie. 

Door: Peter Kuijpers

Venhorst ontvangt CHC uit Den Bosch. De club van topspits Wesley Meeuwsen verloor zondag thuis nipt van kampioen Volharding. Wat zegt het want de club bereidt zich voor op de nacompetitie om met Volharding mee te liften naar de eerste klasse. Ziet de club het duel maandag op de Voskuilen in Venhorst het als een generale of worden man en paard gespaard voor wat komen gaat. Vragen die nog tot Tweede Pinksterdag onbeantwoord blijven. Petje af voor Venhorst dat werkelijk iedereen verbaasd met rake uitslagen. Het kleine dorpsclubje met een enorme gunfactor waar je voor je het weet al doorheen bent gefietst. Maandag met onder anderen de laatste wedstrijd van club icoon Luuk van den Boogaard. Vaak vielen voor Venhorst de beslissingen op de laatste competitiedag. Venhorst, alleen al op basis van karakter en enthousiasme, gun je een langer verblijf in de tweede klasse.

EVVC – Olympia’18
Trainer Antwan van Rijn zal er slecht van geslapen hebben na hetgeen wat hem en zijn team EVVC afgelopen zondag overkwam in Vught. Oordelen over scheidsrechters is voor een stukjesschrijver altijd moeilijk, vooral als je er zelf niet bij bent geweest. Er zijn trainers die elke week wel zeuren dat ze onrecht zijn aangedaan, we nemen het vaak met een glimlach. Van Rijn klonk zondag anders en heel oprecht met een emotioneel ondertoontje. Wat hem en zijn team daar overkwam op Sportpark Berghuizen aan De Kikvorsch in Vught riekt naar het schijnt behoorlijk. Maandag moet EVVC winnen van Olympia’18 om niet rechtstreeks te degraderen. Dat zou zomaar kunnen als Vianen Vooruit en Venhorst beiden winnen. Tien seizoenen lang speelt EVVC al in de tweede klasse waar het na de historische wedstrijd op 2 juni 2013 tegen Mierlo Hout promoveerde. EVVC won in de verlenging met 4-1. Een onwaarschijnlijke verlenging van ruim 12 minuten, rode kaarten, en het spandoek ‘John deze is speciaal voor jou’ staan bij velen nog in het ramgeheugen. EVVC trainer John van Nielen werd die dag in België geopereerd met helaas een slechte uitslag. Soms heeft voetbal veel meer lading dan voetbal, zondag 2 juni 2013 voldeed hier volledig aan. Maandag mag EVVC nog stevig aan de bak voor klassenbehoud tegen Olympia’18 dat hunkert naar het einde van het seizoen.


Historische foto na het behalen van promotie naar de tweede klasse  van de KNVB (foto Peter Kuijpers)

DAW Schaijk – Heeswijk
DAW blijft hoop houden op een uitglijder van Emplina dat met een gelijk aantal punten, maar beter doelsaldo, nek-aan-nek gaat met de ploeg uit Schaijk. Heeswijk zal geen potten meer breken daar lijkt de stekker sinds zondag al uitgetrokken. De club maakte in het thuisduel met SVSSS een wat lusteloze indruk. Emplina lijkt in dit spectrum de grootste kanshebber om met CHC en SVSSS de nacompetitie in te gaan. Emplina ontvangt maandag Helvoirt wat niet de moeilijkste opgave lijkt voor de Empelaren die in vorm zijn. Maar, met voetbal weet je het maar nooit.

SVSSS – Vianen Vooruit
Hier hetzelfde verhaal. Gaat SVSSS zich sparen voor de nacompetitie die direct na de laatste competitiewedstrijden van maandag van start gaat? Of wordt het een grote generale en wil het team zich in vorm steken. Vragen die tot maandag onbeantwoord blijven. Joost Janssen mag als trainer van Vianen Vooruit aan de bak om zijn club te behouden voor de tweede klasse. Een klasse waar het na de spectaculaire winst bij Hapse Boys in het seizoen 2017-2018 naar toe promoveerde. Heel spannend, dat zeker op voorhand.

Programma voor maandag:
DAW Schaijk - Heeswijk
EVVC - Olympia’18
Venhorst - CHC
Volkel - Real Lunet
Volharding - Prinses Irene
SVSSS - Vianen Vooruit
Emplina - Helvoirt

Stand:
1.Volharding 25-61
2.SVSSS 25-52
3.CHC 25-48
4.Emplina 25-46
5.DAW Schaijk 25-46
6.Heeswijjk 25-33
7.Olympia’18 25-32
8.Prinses Irene 25-30
9.Helvoirt 25-29
10.Volkel 25-28
11.Real Lunet 25-25
12.EVVC 25-20
13.Vianen Vooruit 25-19
14.Venhorst 25-19

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant