Euforische toestanden na afloop in Boekel
Euforische toestanden na afloop in Boekel Foto: Peter Kuijpers
update

3D: Boekel Sport is kampioen, ruime zege Excellent, verlies Hapse Boys en EGS’20

Voetbal 3.926 keer gelezen

BOEKEL | Met een 2-0 zege op het Gennepse Vitesse’08 konden na 93 minuten op de Donk in Boekel de armen de lucht in. Voor het eerst in de historie van de club speelt Boekel Sport volgend seizoen in de tweede klasse van de KNVB. Ruim 800 toeschouwers omzoomden het veld in een geweldige sfeer met veel rook en vuurwerk. Excellent besloot het seizoen met winst, EGS’20 en Hapse Boys verloren.

Door Peter Kuijpers

Boekel Sport-Vitesse’08 werd geen wedstrijd waar gestrooid werd met voetbalhoogtepunten. Een wedstrijd wél met emotie en passie met veel publiek. De gastheren waren eigenlijk de gehele wedstrijd de betere ploeg geweest en waarin Tim Schuijers na een kwartier de score opende. Na het doelpunt vervlakte de wedstrijd wat met de beste kansen voor Boekel Sport. Thymo Zeeren van Vitesse’08 liet de kans op de gelijkmaker liggen.

Feest bij Boekel Sport - Peter Kuijpers

Na rust eenzelfde verhaal met achter de goal van Vitesse’08-doelman Marc van Ginkel heel veel Boekelse getrouwen. Van Ginkel bespeelde dat goed en provoceerde zelfs, wat dan weer leuk was. De verlosser was de veel opkomende Pim Wammes, die met een droge schuiver de eindstand bepaalde: 2-0. De wedstrijd werd zeker acht minuten onderbroken door blessuregevallen, maar scheidsrechter Wijsman snapte het helemaal en floot na 93 minuten af. De Donk werd in korte tijd een grote deinende zwart-gele massa. Trainer Marc van de Ven pinkte een traantje weg: “Dit is toch verdiend voor ons of niet? We hebben een leuk stel en gaan een feestje bouwen.” Keeper Michiel Merks was ook euforisch: “Mooi! Dit hebben we met zijn allen geflikt”, bracht de Boekelse reus uit en stortte zich weer in de feestende massa. Boekel Sport mag zich gaan prepareren op de tweede klasse, waar het volgens veel getrouwen geen slecht figuur gaat slaan. Waarvan acte. Hoe sluit je dit verhaal nu mooi af? Het bleef nog lang onrustig op de Donk in Boekel.

Excellent sluit seizoen prima af
Excellent besloot een redelijke jaargang af met een ruime overwinning bij SV United, dat met 1-5 werd verslagen. Sven van Gelder maakte een vroege tegengoal ongedaan, waarna de Oploonaren in de tweede helft weinig moeite kende met de tegenstander en uitliepen naar een marge van vier door doelpunten van Gido Kurvers, opnieuw Van Gelder, Frans Cuppers en Igo Vissers. “We hebben in de slotfase van de competitie best een goede serie neergezet en in de wedstrijden tegen Boekel Sport en Groesbeekse Boys was het niveauverschil kleine dan in de eerdere wedstrijden tegen ze. Helaas komen we ‘n puntje tekort voor de nacompetitie. De progressie die we hebben gemaakt, moeten we doortrekken in het nieuwe seizoen”, keek John Janssen van Excellent terug.

Hapse Boys met verlies nacompetitie in
Hapse Boys zal met een vervelend gevoel beginnen aan de play offs tegen degradatie. De Hapsenaren verloren op de slotdag van SV De Braak en zakten door de 2-1 nederlaag naar een twaalfde plaats. “Bij rust stonden we met 1-0 voor en dachten we: dat doen we wel even. De bekende valkuil dus en de nederlaag hebben we over onszelf afgeroepen”, zei Wilfred Schoonderbeek van Hapse Boys, bij wie Brian Guntlisbergen scoorde. “Wat we de laatste twee weken hebben laten zien, is geen vergelijk geweest met onze prestaties in de weken daarvoor. We moeten ons beseffen dat we er hard voor moeten werken. Donderdag weer verder en klaarmaken (voor HBSV, red.).”

EGS’20 niet opgewassen tegen Melderslo
EGS’20 besloot het seizoen af met een thuisnederlaag tegen Melderslo, dat lange tijd koploper was en simpelweg een maatje te groot was voor de fusieclub: 2-4. Roel van Schipstal en Jimmy Hendriks vonden het netje namens EGS’20. “Zij waren gewoon te goed voor ons, al hebben we wel kansen gehad. Het was een mooi seizoen. We zien uit naar komend jaar”, besloot EGS-trainer Remco ten Hoopen.