Aria Hasemi kijkt terug op een uitstekende periode Blauw Geel'38/Jumbo
Aria Hasemi kijkt terug op een uitstekende periode Blauw Geel'38/Jumbo

Blauw Geel’38/jumbo sluit coronaseizoen af in Hoofdstad Amsterdam, veel vertrekkers in Veghelse selectie

Voetbal 1.300 keer gelezen

VEGHEL | Na zondag kunnen de kicks van de Blauw Geel’38 spelers de zolder op. In Amsterdam in de Watergraafsmeer spelen de Veghelaren de laatste wedstrijd van een véél te lang seizoen. Tegenstander JOS Watergraafsmeer heeft nog één puntje nodig om zich te verzekeren van nog een jaar Derde Divisie. Blauw Geel’38 speelt nergens meer om zelfs niet voor de spreekwoordelijke eer. Het is goed zo en mooi geweest. Het echte afscheid was al een week eerder waar afscheid werd genomen van een aanzienlijk aantal spelers en twee trainers. Gemert heeft ook het kampioenschap niet meer in eigen hand. Lees het relaas onder aan dit artikel.

Door: Peter Kuijpers

De Veghelaren kunnen gezien de kwaliteit van de selectie terugzien op een redelijk geslaagd seizoen. Het elftal van Niels van Casteren speelde zich vrij van nacompetitie en dat is gezien de blessuregolf die Van Casteren in de slotfase van de competitie overkwam best redelijk te noemen. Een blessuregolf in het hart van zijn aanval. Niels Wouters, Ben van den Nieuwenhof en zeker Koen van der Zanden, samen goed voor 53% van de Veghels doelpuntenproductie, vervang je niet zomaar even. Gelukkig stond Vince Duits op, maar de jeugdige winger uit Heesch raakte later opnieuw geblesseerd.

Concurrentiestrijd
Terugkijkend op het seizoen met een mega coronastop vallen een paar dingen op. Op de eerste plaats de grote nederlagen tegen Hercules (7-1) en Gemert (2-5). Het lamlendige uitduel (woorden van Niels van Casteren) bij HSC’21 waar de ploeg uit Haaksbergen na 45 minuten al met 3-0 leidde. Het broddelwerk van keeper Emilio Crusat. Een sympathieke goedlachse Argentijn die zich geen moment senang voelde in Veghel heeft zeker punten gekost. Het verhaal dat in sommige media verscheen, dat de reden van zijn stoppen het niet hebben van een geldig Nederlands rijbewijs was, is een fabeltje. Een betere oplossing, na het plotse stoppen van nieuweling Dani Centen, was wellicht geweest het vertrouwen aan Joran van Zutphen te geven. Toegegeven dat achteraf praten soms te gemakkelijk is. Gelukkig kwam onverwachts keeper Aria Hashemi de selectie binnen wandelen. De keeper met Iraanse roots bleek ondanks wat twijfelachtige lezingen vooraf (vertrok ooit in de voorbereiding al snel bij UDI’19) een uitstekende doelman die punten pakte voor de Veghelaren. Met dank aan keeperstrainer Björn van Haaren die hem het vertrouwen gaf. Nadat bekend werd dat keeper Jordy Zielschot weer terugkeerde naar Veghel was het voorspelbaar dat Hashemi geen zin had in deze komende concurrentiestrijd.


Jordy Zielschot keert terug naar Blauw Geel’38

Mutaties
Opvallend was de grote stoppers- of vertrekkerslijst bij de Veghelaren. Drie mannen vielen daar in het bijzonder in op. Danny Verbakel die naar verluidt na negen seizoenen in een vriendenteam gaat spelen bij Blauw Geel’38. Aanvoerder Mark Dobbelsteen die aan zijn achtste seizoen bezig is in Veghel gaat terug naar zijn roots in Heeswijk. Van Sjaak Egmond is nog niet helemaal bekend waar zijn toekomst ligt. Egmond is orthopedisch schoenmaker en runt zijn zaak in Nuenen. Verder zien we Martijn van Kessel niet terug en terugkeert naar Vorstenbossche Boys. Tijn Bosch gaat naar Heeswijk en Tom Dekkers gaat in België voetballen. Geert Scheepers was vijf jaar de rechterhand van Niels van Casteren en gaat zijn tijd anders invullen. Keeperstrainer Björn van Haaren vertrekt eveneens in Veghel. Alle mutaties in de staf zijn inmiddels ingevuld dat geldt ook voor veel spelers, maar daar zijn nog mutaties mogelijk.

Kampioenschap
Twee wedstrijden werden er al eerder gespeeld deze week. Gisteren speelde kampioenskandidaat Hercules 1-1 bij O.S.S.’20. Een wedstrijd die zondag 22 mei werd gespeeld tussen O.S.S.’20 en Hercules werd door de KNVB ongeldig verklaard. Bij O.S.S.’20 viel een speler in met té veel wedstrijden in een ander team van de Osse club. Dus door de 6-1 winst ging een dikke streep en werd woensdag opnieuw gespeeld. Lang leek Hercules met de winst te gaan lopen op de Rusheuvel maar in blessuretijd werd het alsnog 1-1. Hierdoor hebben de Utrechters het kampioenschap niet meer in eigen hand. Vanavond was het die andere kampioenskandidaat Gemert die moest inhalen in en bij Dongen. Het werd na een tumultueus duel in Dongen uiteindelijk 3-3. Hercules en OFC staan nu beiden met één puntje hoger dan ADO’20 en Gemert gebroederlijk bovenaan. Gemert en ADO’20 gaan dus de wachtkamer in en spelen respectievelijk uit bij Hollandia en uit naar (je gelooft het niet) uit naar Hercules. Alfred Hitchcock had het niet beter kunnen verzinnen dit competitie einde. Maar het meest logische scenario is dat de kampioen komt uit de twee huidige koplopers. Hercules heef hier het beste doelsaldo wat beslissend kan zijn. Blauw Geel reist af naar de Hoofdstad van Nederland en treft in de Watergraafsmeer JOS Watergraafsmeer dat nog één puntje nodig heeft om vrij te zijn van nacompetitie.

Stand:
1.Hercules 33-58 71-43 (+28)
2.OFC 33-58 63-47 (+16)
3.Gemert 33-57 74-55 (+19)
4.ADO’20 33-57 61-43 (+18)
5.O.S.S.’20 32-51
6.Groene Ster 33-51
7.Dongen 33-50
8.UNA 33-50
9.Quick 33-47
10.HSC’21 33-46
11.Blauw Geel’38/Jumbo 33-44
12.DEM 33-42
13.Unitas 33-42
14.JOS Watergraafsmeer 33-39
15.Hoogland 33-36
16.EVV Echt 33-34
17.Westlandia 33-32
18.Hollandia 33-32

Programma woensdag 1 juni
O.S.S.’20 - Hercules 1-1

Programma donderdag 2-juni
Dongen - Gemert 3-3

Maandag 6 juni
OFC - Quick
Hercules - ADO’20
Hollandia - Gemert
Hoogland - Unitas
DEM - UNA
Dongen - EVV Echt
Groene Ster - O.S.S.’20
HSC’21 - Westlandia
JOS Watergraafsmeer - Blauw Geel’38

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant