Café van Dorst.
Café van Dorst.

Boekpresentatie ‘Café Van Dorst, 1938 - 1975’, historisch naslagwerk van Schaijks café

Algemeen 743 keer gelezen

SCHAIJK | De Heemkundekring Schaijk - Reek publiceert met enige regelmaat interessante verhalen over Schaijkse en Reekse ondernemers in het blad ‘De Sprokkeling’ dat ongeveer één keer per jaar verschijnt. Toen de vereniging de oud-Schaijkse ondernemer Ad van Dorst vroeg om zijn verhaal te mogen optekenen, is Ad in zijn enorme archief gedoken en daarna heeft kleindochter Iris van Dorst zijn levensverhaal op papier gezet en van illustraties voorzien.

Zo is een fraai historisch naslagwerk ontstaan waarin Ad het begin, de groei en het einde van het ‘Bonds Café Restaurant Van Dorst’ aan de Rijksweg te Schaijk uit de doeken doet. Het boek ‘Café Van Dorst, 1938 - 1975’ van 156 pagina’s geeft een unieke kijk op het horecabedrijf van 1938 tot 1975 en de familie die er jarenlang werkte en woonde. Ook geeft het een mooi tijdsbeeld van de klanten die het café bezochten. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met foto’s en ander bijzonder beeldmateriaal zoals brieven, facturen en krantenartikelen uit die tijd. Iris van Dorst nam ook de vormgeving en lay-out voor haar rekening. Voor iedereen is deze uitgave de moeite waard om te lezen en voor met name de ouderen onder ons heel herkenbaar.

Boekpresentatie
Op woensdagavond 15 juni wordt het boek gepresenteerd door Ad en Iris, in samenwerking met de Heemkundekring Schaijk – Reek. De presentatie vindt om 20.00 uur plaats in De Komme in Schaijk, aan Netjeshof 2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant