Afbeelding

Open Dag in Ziekenhuis Bernhoven

Gezondheid 119 keer gelezen
UDEN - Ziekenhuis Bernhoven doet zaterdag 21 maart mee aan de Open Dag van Zorg en Welzijn. Bezoekers zijn dan van harte welkom voor een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis. De Open Dag is gratis toegankelijk. Er is uiteraard veel te zien in de 'keuken' van het ziekenhuis en er vinden allerlei activiteiten plaats voor jong en oud.

[image=261148]

Tussen 10:00 en 15:00 uur opent Bernhoven haar deuren voor bezoekers. Tijdens de Open Dag zijn er drie verschillende routes die de bezoeker door Bernhoven leiden. Bij binnenkomst ontvangt de bezoeker een programmaboekje. Buiten het ziekenhuis ligt in De Maashorst het Bernhovenpad, een speciale wandelroute. Onder begeleiding van een IVN-gids kunnen bezoekers het Bernhovenpad wandelen. De gids vertelt onderweg allerlei wetenswaardigheden over dit oude stukje natuur naast het ziekenhuis.

Programma
Er is voor iedereen veel te zien tijdens de Open Dag. De medewerkers laten graag hun werkplek zien. Nieuw dit jaar is dat de bezoeker ook een kijkje kan nemen in het facilitair gebouw, een deel van het ziekenhuis dat alleen tijdens deze Open Dag geopend is voor publiek. Hier zijn ondersteunende diensten gevestigd zoals het laboratorium, de medische techniek en de centrale sterilisatieafdeling. Deze afdelingen werken achter de schermen van Bernhoven, maar zijn onmisbaar voor het goed functioneren van het ziekenhuis.
Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten. Zo kunnen zij op de foto verkleed als dokter in het restaurant, waar tevens een gratis kopje koffie of thee wordt geschonken. Buiten geeft de bedrijfshulpverlening demonstraties van het blussen van brandjes.

[image=261145]

Escape Room
Tijdens de Open Dag is er ook een Escape Room. In de Escape Room ervaren mensen hoe het is om met diabetes te leven. De Escape Room is een afgesloten ruimte. De bezoeker krijgt tien minuten de tijd om uit die ruimte te ontsnappen. Het wordt de deelnemers extra moeilijk gemaakt, zodat zij out of the box moeten denken bij het oplossen van verschillende puzzels. Ze zullen plotseling hun focus volledig kwijtraken, net zoals gebeurt bij een te lage bloedsuiker - ook wel een hypo genoemd.

Kijk op www.bernhoven.nl/opendag voor meer informatie. Hier kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de wandeling over het Bernhovenpad.

[image=261144]

[image=261143]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant