Het Udense busstation.
Het Udense busstation. Foto: Koen de Visscher

Buschauffeurs in Uden gaan vrijdag staken voor betere cao

Algemeen 856 keer gelezen

UDEN | Busschauffeurs leggen op vrijdag 10 juni het werk neer in Uden, zij staken dan voor een betere cao Streekvervoer. De stakingen zijn onderdeel van de eerder aangekondigde estafettestakingen. Sinds dinsdag 31 mei wordt er bijna elke dag op meerdere plekken in het land gestaakt in het streekvervoer.

Naast dat de huidige chauffeurs erop vooruit zouden gaan wil de FNV de sector ook aantrekkelijker maken voor nieuwe chauffeurs. Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: “Hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden moeten meer jongeren op de bus krijgen en op die manier zorgen voor een lagere werkdruk. De chauffeurs gaan door tot ze dat voor elkaar hebben. Dat de chauffeurs staken ondanks dat dit ongemak voor reizigers kan opleveren laat zien hoe hoog de nood is. Tot nu toe stellen de werkgevers zich ronduit arrogant op tegen hun eigen chauffeurs. We waren nog in gesprek met de werkgevers over het afwikkelen van een oude afspraak, wat erg moeilijk verliep. Vervolgens kwamen ze onaangekondigd met een eindbod voor een nieuwe cao. De chauffeurs konden slikken of stikken.”

Ongemak
De FNV schrijft dat zij en hun leden begrijpen dat staken in het openbaar vervoer voor ongemak voor het publiek kan zorgen. Ze proberen dit echter te beperken door stakingen bijvoorbeeld niet samen te laten vallen met eindexamens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant