Alzheimer Café over ‘De rol van de casemanager’

  •   keer gelezen

UDEN | Het Alzheimer Café Uden-Veghel vindt op dinsdag 21 juni plaats in Uden. Het thema van deze bijeenkomst is “De rol van de casemanager”.

Het Alzheimer Café vertelt: “Casemanager Frank Zoon legt de rol van de casemanager uit. Een casemanager is een vaste begeleider en aanspreekpunt voor mensen met dementie en hun naasten, hij volgt de betrokkenen op de voet, blikt met hen vooruit, biedt een luisterend oor en weet de weg in het woud van professionele instellingen en organisaties in de regio. In alle fasen is het belangrijk dat mensen met dementie en hun mantelzorgers een goede kwaliteit van leven blijven ervaren. De casemanager dementie kan hierbij ondersteuning geven. Wat kunt u als cliënt en mantelzorger precies verwachten van de casemanager? Uiteraard is er deze avond de mogelijkheid om vragen te stellen.”

Praktisch
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact. Het Alzheimer Café vindt afwisselend plaats in Uden en Veghel. Op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en alle omliggende dorpen welkom. Deze editie is bij Eigen Herd, aan de Rooijsestraat 32 in Uden. De zaal is open om 19.00 uur en het programma begint om 19.30 en eindigt om 21.30 uur. Entree is gratis. Voor meer informatie kun je mailen naar noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn op 088 37 42 525.

Meer berichten