De deuren van Vluchtelingenwerk staan voor iedereen open.
De deuren van Vluchtelingenwerk staan voor iedereen open.

Met vluchtelingen een bakkie doen, VluchtelingenWerk Maashorst zet deuren open

Human Interest 742 keer gelezen

UDEN | Op maandag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Ook VluchtelingenWerk Maashorst, die vluchtelingen met een verblijfsvergunning begeleidt, staat hierbij stil. Zij openen de deuren van hun kantoor aan ‘t Handelshuys voor alle belangstellenden die wat meer willen weten van de organisatie en alles daaromheen.

Op Wereldvluchtelingendag wordt er nog eens extra stil gestaan bij het aantal van ruim 100 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. “Deze mensen zijn net als jij en ik. Maar zij moeten van de ene op de andere dag hun huis en haard verlaten, vanwege oorlog of geweld”, vertelt Saskia van Heumen van VluchtelingenWerk Maashorst. “Maar ook om wie ze zijn, waar ze in geloven, van wie ze houden of omdat ze opkomen voor hun rechten.” Om werelden bij elkaar te brengen staan de deuren van het kantoor van VluchtelingenWerk maandag van 13.00 tot 16.00 uur open. “Er zijn daarnaast vluchtelingen aanwezig die hun verhaal vertellen. Je kunt samen een bakkie doen en met elkaar in gesprek gaan, maar ook kun je zelf in de schoenen van een vluchteling staan. Middels een stormbaan kun je namelijk ervaren hoe het is om te moeten vluchten.”

Vrijwilligers
VluchtelingenWerk Maashorst is altijd op zoek naar vrijwilligers. Zij kunnen helpen met praktische zaken, maken vluchtelingen wegwijs, ondersteunen hen met het leren van de Nederlandse taal en begeleiden hen tijdens juridische procedures. Wil jij wat betekenen? Aanmelden kan via maashorst@vluchtelingenwerk.nl of 0413 26 90 37.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant