Archieffoto van VESTA'19.

VESTA’19 na ruime winst naar finale om promotie naar derde klasse, FC de Rakt verliest van HVV Helmond

Voetbal 657 keer gelezen

NEERKANT | VESTA’19 kende donderdagavond weinig moeite met Neerkandia. Door de 0-4 winst staat de ploeg van trainer Mark Strik in de finale van de nacompetitie. Tegenstander is HVV Helmond, dat FC de Rakt met 2-4 versloeg.

Neerkandia kon al supersnel op voorsprong komen, nadat een centrale verdediger van VESTA’19 uitgleed kort na de aftrap. Gescoord werd er door goed keeperswerk van Maarten Megens niet. Aan de andere kant was het binnen 9 minuten al 0-2 door goals van Jeroen Zegers en Jordy de Loijer. Neerkandia gaf zich niet gewonnen en zocht de aanval. VESTA’19 gaf echter niets weg. Toen in de tweede helft Jacques de Vocht er 0-3 van maakte en een centrale verdediger van de thuisploeg zijn tweede gele kaart kreeg, was het duel beslist. Via Sietse Suppers werd het nog 0-4. Strik: “We hadden nog wel meer kunnen scoren, maar die bewaren we voor zondag.”

FC de Rakt - HVV Helmond 2-4
Door een goal van Melih Polat nam FC de Rakt op eigen veld de leiding tegen HVV Helmond. Het Helmondse antwoord kwam na ruim een half uur. Een kleine 10 minuten voor tijd konden de Udenaren opnieuw juichen toen Thomas Mertens er 2-1 van maakte. Een minuut later was het alweer gelijk. In de daaropvolgende minuten trokken de gasten de wedstrijd naar zich toe: 2-4. FC de Rakt-trainer Eus Marijnissen: “De jongens hebben keihard gewerkt en alles gegeven. Aan de ene kant is het een teleurstelling dat we hebben verloren, maar we mogen wel trots zijn. En we hebben verloren van een heel goede ploeg. Voetballend sterk, veel loopvermogen en veel routine.”