VV Hoogeloon. (Archieffoto)

Avanti’31 na bizarre finale uitgeschakeld

Voetbal 2.737 keer gelezen

De wedstrijd tussen Avanti’31 en VV Hoogeloon is een van de meest bizarre duels van de afgelopen jaren. De finale van de nacompetitie kende een spectaculair slot met een penaltyreeks waarin vier penalty’s door de scheidsrechter overgenomen moesten worden. Het was Hoogeloon dat met 12-11 won en daarmee promoveerde.

Voor rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De tweede helft ook, waarbij Luc van den Hurk op knappe wijze zijn ploeg op voorsprong schoot. Niet veel later was het gelijk. Casper Brus stopte eerste een inzet, maar uit de daaropvolgende corner was de doelman kansloos toen een eigen verdediger de bal ongelukkig raakte: 1-1. Vlak voor tijd kopte Teun Kuijpers de bal nog op de onderkant van de lat, waardoor er verlengd moest worden. Daarin werden geen kansen meer gecreëerd, waardoor een strafschoppenreeks de beslissing moest brengen. Een bizarre penaltyreeks, waarbij penalty’s opnieuw genomen moesten worden en waarbij Avanti’31 een beslissende penalty niet benutte. Hoogeloon uiteindelijk wel... Avanti’31-trainer Stephan Hesemans: “Dit is ongelofelijk, we zijn enorm teleurgesteld. Dit komt heel hard aan. Als we dit hebben verwerkt, zal de trots komen. Volgend seizoen gaan we opnieuw beginnen, we hebben een fantastisch team.”