Toenmalige wethouder Ingrid Verkuijlen en burgemeester Marnix Bakermans tijdens de laatste editie van het Toontje Verkuijlen toernooi.
Toenmalige wethouder Ingrid Verkuijlen en burgemeester Marnix Bakermans tijdens de laatste editie van het Toontje Verkuijlen toernooi.

FC de Rakt toernooi groter dan ooit, Toontje Verkuijlen krijgt eigen muntje

  •   keer gelezen

UDEN | Na 2 jaar coronapauze mag ook het FC de Rakt toernooi weer georganiseerd worden. De deelnemers hebben er duidelijk zin in, want in alle jaren dat het Toontje Verkuijlen toernooi wordt georganiseerd is er nog nooit zo’n grote opkomst geweest. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 24, 25 en 26 juni op het Park Moleneind in Uden en heeft als thema ‘zomercarnaval’. Alle leden komen aan bod tijdens dit weekend; van het allerjongste pupilletje, wat bij FC de Rakt Rakkiebal heet, en de dames en heren tot de oudste veteraan.

Het driedaagse toernooi start op vrijdagmiddag 24 juni met het sponsorentoernooi. De sponsoren worden vanaf 16.30 uur in de watten gelegd en bourgondisch ontvangen met een vrijdagmiddagborrel. Tijdens deze borrel krijgen de deelnemers wat te eten en te drinken, zodat ze dit niet op hun bedrijf hoeven te doen. Vanaf 18.00 uur begint het sponsoren voetbaltoernooi op kleine veldjes op het hoofdveld van FC de Rakt. Er vindt ook nog een finalespel plaats, wat net zo veel meetelt als het voetballen. Na de prijsuitreiking zorgt deejay Hallie voor vrolijke noten en kan het zomercarnavalfeest beginnen. De dresscode voor deze avond is dan ook zomercarnaval.

Dames- en herentoernooi
Op zaterdag 25 juni wordt in de ochtend gestart met het dames- en herentoernooi. Twaalf dames en dertig herenteams zullen dan strijden in teams van zeven tegen zeven op halve velden om de Toontje Verkuijlen trofee, wat dit jaar trouwens voor het eerst een schaal is. Traditioneel is er ook de strijd om de Joost Wijdeven penaltybokaal, die wordt uitgereikt door clubicoon Joost Wijdeven. Rond de klok van 18.00 uur vindt de Joost en friends wedstrijd plaats, die ook in het teken van zomercarnaval zal staan. Vele carnavalsclubs uit de gemeente Maashorst zijn uitgenodigd om een ludieke wedstrijd te spelen, waarin uiteraard Joost zelf ook zal scoren en er een bijzonder biertje na afloop gedronken zal worden. Na de prijsuitreiking zal het feestgedruis weer los barsten in het FC de Rakt clubhuis, waar het thema zomercarnaval opnieuw de hoofdmoot zal vormen. “Dus twee keer hetzelfde ‘pakkie’ aan is geoorloofd”, aldus de organisatie. “Toontje Verkuijlen, een van de grondleggers en jarenlang clubicoon van FC de Rakt, zou trots zijn op zoveel belangstelling voor zijn clubje. Speciaal dit jaar zal er een nieuw consumptiemuntje met zijn beeltenis erop gebruikt gaan worden tijdens de vrijdag en zaterdag van het toernooi. De gewone FC de Raktmuntjes zijn niet geldig tijdens deze twee dagen.”


Jeugdtoernooi
Tot slot vindt op zondag 26 juni tot slot het jeugdtoernooi plaats. In de ochtend wordt gestart met ouder-kind wedstrijden waarbij iedereen tegelijk aanwezig zal zijn. Daarna kan het husseltoernooi van start gaan. Er staat tijdens het hele toernooi een grote stormbaan, waar de kinderen uit hun dak kunnen gaan. Gedurende de dag wordt er gestreden om de penaltybokaal, wat resulteert in een finaleronde van de penalty’s. Aan het begin van de middag vind de prijsuitreiking met aansluitend een loterij plaats, waarna het toernooi wordt afgesloten. De slogan van het FC de Rakt toernooi is al jaren: ‘Méér dan voetbal alleen!’ Toontje zou gezegd hebben: “Ik vijn het skitterend!”

Meer berichten