Gemeente Maashorst heeft nieuw gemeentewapen

  •   keer gelezen

UDEN | Burgemeester Paul Rüpp ontving gisteren het nieuwe wapendiploma voor de gemeente Maashorst. Het wapendiploma werd door een delegatie van de Hoge Raad van Adel overhandigd.

Om voor Maashorst tot een nieuw gemeentewapen te komen werden de heemkundekringen uit Uden, Schaijk & Reek, Zeeland en de Noord-Brabantse Commissie voor Wapen- en Vlaggenkunde (NBCWV) gevraagd om mee te denken en advies te geven over het ontwerp. Zij kennen de lokale geschiedenis en tradities als geen ander. Gezamenlijk kwamen ze tot een unaniem advies voor een ontwerp gebaseerd op de oude gemeentewapens van Uden en Landerd. De verbinding van de twee wapens tot een nieuw wapen voor Maashorst benadrukt de verbinding van de twee gemeenten.

Ontwerp
Het nieuwe wapen is een wapen met een schild in het hart. De ondergrond is het wapen van Uden en in het hart is het wapen van Landerd geplaatst. Het schild is van zilver met een groene verkorte keper met daarboven twee merletten en beneden een vierbladige bloem in rood. Het schild is gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee bladeren met twee parels.

Meer berichten