<p>Rob had meerdere horecabedrijven, waarvan Jambon er eentje was.</p>

Rob had meerdere horecabedrijven, waarvan Jambon er eentje was.

Horecaman Rob Hoefs onverwachts overleden

  •   keer gelezen

UDEN | Geheel onverwacht overleed vorige week dinsdag de bekende Udense horecaman Rob Hoefs. Rob had sinds eind 70er jaren meerdere horecabedrijven in Uden en omgeving.

Rob’s horeca carrière begon met restaurant Le Cochon aan de Sint Janstraat dat hij een tijdlang samen met zijn broer Hans runde. Gelijktijdig begon Rob ook zijn welbekende cateringbedrijf. Een aantal jaren was hij met dat cateringbedrijf ook uitbater van feestlocatie Kasteel Aldendriel in Mill en meerdere bedrijfsrestaurants. Vervolgens kwam Rob weer terug in Uden met Brasserie Tante Pietje en Bistro Jambon aan het Lieve Vrouwenplein en werd hij eigenaar van ‘t Veerhuis in Ravenstein dat hij ingrijpend verbouwde en tot een succes wist te maken. Het succes van Tante Pietje Uden was inmiddels uitgebreid naar de Korte Putstraat in Den Bosch waar voormalig bedrijfsleider Kees Lankhaar onder auspiciën van Rob een tweede Tante Pietje opende. Die samenwerking werd voortgezet met het tweede Bossche restaurant Ome Bernard in de Verwersstraat waar Rob zich na ongeveer een jaar uit terugtrok. Rob wilde zich volledig richten op Tante Pietje Uden en ‘t Veerhuis.

Hanneke
In december 2009 moesten Rob en zijn drie kinderen afscheid nemen van hun echtgenote en moeder Hanneke die na een langdurige ziekte kwam te overlijden. Hanneke was gedurende zijn hele zakelijke carrière Rob’s rechterhand, steun en toeverlaat. Na het overlijden van Hanneke wilde Rob zijn zakelijke activiteiten dan ook beperken en besloot hij de exploitatie van Tante Pietje/Jambon Uden over te doen aan de toenmalige bedrijfsleider Remco Krooswijk en chefkok Bart van Lanen.

Veel inzet voor horeca en centrum
Ondanks zijn drukke zakelijke activiteiten vond Rob ook nog tijd voor het belang van horeca Uden en Uden Centrum. Hij was jarenlang bestuurslid van Horecavereniging HUVO/KHN Uden en vervulde hij hier de functie van voorzitter. Vanuit die functie was hij ook ruim 6 jaar vertegenwoordigd in de voormalige centrumorganisatie Uden Promotie.

Pensionering
De afgelopen jaren had Rob alleen nog ‘t Veerhuis in Ravenstein in exploitatie dat hij afgelopen januari verkocht aan de voormalige bedrijfsleider Joep Hanssen. Het was mooi geweest, Rob ging genieten van het leven en vooral ook van zijn kleinkinderen. Helaas mocht dit dus maar heel kort duren. In Rob verliest Uden een markant horecaman die bij velen geliefd en gewaardeerd was.

Meer berichten