Afbeelding

Hoe maak ik mijn tuin zomerklaar?

Zakelijk 359 keer gelezen

Het zomerseizoen is begonnen! Je zult dan ook wel gemerkt hebben dat je weer steeds meer tijd in de tuin doorbrengt. Om optimaal te kunnen genieten van jouw tuin, kan het aan te raden zijn om de tuin zomerklaar te maken. Zo zal je je niet meer storen aan het onkruid of het ongemaaide gras. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet! 

Grote schoonmaak
Ten eerste, raden we je aan om de tuin een grondige schoonmaakbeurt te geven. Door de barre weersomstandigheden kan het zijn dat de spullen die je in de tuin hebt staan wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Maak daarom alle stoelen, bloempotten, tafels, vazen, potjes en al het andere wat je in de tuin hebt staan schoon met een doekje en een sopje. De spullen die niet meer mooi zijn kun je meteen weggooien. Je zult merken dat de tuin er hierdoor al een stuk beter uitziet!

Verzorg het groen
Daarna is het tijd om de planten en bloemen die in de tuin staan te verzorgen. Knip de dorre bladeren en takken weg en geef de beplanting wat extra voeding. Natuurlijk is het ook van belang om de planten aankomende tijd wat meer water te geven aangezien het erg warm kan worden.

Ook het onkruid kan nu aangepakt worden. Dit wordt door veel mensen als een naar klusje ervaren! Toch is het het meer dan waard. Nadat je het onkruid tussen de tegels hebt verwijderd, kun je ervoor kiezen om zout tussen de richels te strooien. Dit zorgt ervoor dat het onkruid minder snel terug komt. Het is hierbij wel van belang dat je ervoor zorgt dat het zout niet in de buurt van de planten komt. Dit kan funest zijn voor het groen in de tuin. 

Het is nu tijd om gebruik te maken van een stihl accu grasmaaier om het gras er goed uit te laten zien. Als je een heg hebt is het natuurlijk ook van belang om de heg te onderhouden.

Ben je nog op zoek naar goed gereedschap voor de werkzaamheden in de tuin? Neem dan een kijkje bij Keizers Haaksbergen!  Al met al zal je een paar uurtjes bezig zijn, maar dan heb je ook een prachtig resultaat! Wanneer alles aangepakt en opgeruimd is, zal je een stuk lekkerder in je tuin zitten zonder dat je steeds denkt aan alles wat moet gebeuren. We wensen je veel plezier deze zomer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant