Wilma (links) overhandigt de cheque aan Francien (midden) en Peggy van St. Jan.
Wilma (links) overhandigt de cheque aan Francien (midden) en Peggy van St. Jan. Foto: Henk Lunenburg

Oud-kantinebeheerder Wilma overhandigt cheque aan St. Jan

Human Interest 1.367 keer gelezen

UDEN | Wilma Kunz nam op 1 juli met een feestje officieel afscheid als kantinebeheerder van UDI’19, waar ze op 14-jarige leeftijd begon om haar familie te ondersteunen. Op haar afscheidsfeest mocht ze haar laatste kan bier inschenken, die geveild werd. Met het opgebrachte geld mocht ze een zelfgekozen goed doel kiezen.

Maar liefst 51 jaar stond Wilma in de huiskamer van UDI’19. Bijna 20 jaar was ze kantinebeheerder, en ze heeft dus heel wat biertjes geschonken. De laatste geschonken bierkan was dan ook geliefd, en leverde maar liefst 900 euro op. “Het was een idee van mijn twee broers, waar ik helemaal niets vanaf wist”, vertelt Wilma. “Ik had van tevoren wel een goed doel mogen doorgeven, maar wat daarmee ging gebeuren? Ik had geen idee.” Ondanks de onwetendheid was het goede doel voor Wilma al snel duidelijk. “Ik wilde heel graag iets betekenen voor mijn schoonzus Francien. Zij heeft ook 22 jaar in de kantine van UDI gestaan. Nu zij dementerend is, woont ze sinds een jaar of 4 in St. Jan. Ik wilde graag voor het verzorgingstehuis geld ophalen, waar ze iets moois voor kunnen doen. Ik heb gehoord dat er ideeën genoeg zijn!” De 900 euro-cheque werd afgelopen maandag overhandigd aan St. Jan.

Contacten
Met de overhandiging van de cheque is de UDI’19-periode van Wilma mooi afgesloten. “Ik ga de contacten vanuit de kantine erg missen. Ik was daar vaak al voor dag en dauw bezig, en opende in het weekend als eerste de kantinedeuren. Maar ik doe nu nog veel vrijwilligerswerk, dus ik hoef me echt niet te vervelen!” Sylvia Vogels neemt de taak van Wilma als kantinebeheerder over.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant