Afbeelding

Kilometers maken tijdens Zillandse Fietsdriedaagse

Algemeen 442 keer gelezen

ZEELAND | Ook dit jaar organiseert de Supportersclub Festilent de Zillandse Fietsdriedaagse; een driedaags fietsevenement door Zeeland en de omgeving. De fietsdriedaagse wordt gehouden op 26, 27 en 28 juli.

De Zillandse Fietsdriedaagse is begonnen in 1991 door de toenmalige activiteiten commissie van Festilent, ter gelegenheid van de opening van het nieuwe sportpark in Zeeland. Deze is na een onderbreking van 1 jaar voortgezet door de Supportersclub Festilent in 2008, en wordt nu dus voor de 30e keer gehouden. Was het in de beginperiode een avond driedaagse, nu worden de tochten overdag gehouden, zodat deelnemers ook wat verder weg kunnen. Voorheen was er altijd een tussenstop, maar deze is 2 jaar terug vanwege de coronamaatregelen afgeschaft. Ook is er dit jaar geen centrale rustplaats. Deelnemers krijgen een lunchpakket mee en zoeken dan zelf een plaatsje tijdens de fietstocht. De afstand is ongeveer 50 kilometer.

Inschrijven
Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro voor drie dagen. Inschrijven kan tussen 10.00 en 11.00 uur op sportpark De Bundel aan de Boekelsedijk in Zeeland. Voor de deelnemers die drie dagen hebben meegefietst wordt er na afloop een loterij gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant