Afbeelding

Udense kandidaat voor SP: Marianne van Bergen

Politiek 78 keer gelezen
UDEN - Voor de Provinciale Statenverkiezingen van morgen staat de Udense Marianne van Bergen op de kandidatenlijst voor de Socialistische Partij, lijst 4 nummer 18.

[image=303707]

Marianne van Bergen is al ruim 10 jaar actief als gemeenteraadslid namens de SP in Uden. "Mijn lokale ervaring kan ik goed gebruiken om het Udense verhaal te laten horen in Den Bosch. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar milieu & natuur en verkeer & openbaar vervoer. Met de Maashorst in onze achtertuin en de ontwikkelingen die hier momenteel spelen is een goede vertegenwoordiging vanuit Uden in het Provinciehuis belangrijk. De Maashorst in een prachtig natuurgebied met de potentie om tot Nationaal Park uitgeroepen te worden. Hier wil ik me graag voor inzetten." aldus Marianne van Bergen.

Verkeer
De campagnes voor de verkiezingen worden vooral gedomineerd door landelijke thema's. Toch heeft de provincie ook zelf belangrijke keuzes te maken. Keuzes bijvoorbeeld over het verkeer en openbaar vervoer. Marianne van Bergen: "Als Udense die werkzaam is in Den Bosch zie ik dagelijks hoe belangrijk een goede doorstroming op de wegen is. Niemand staat graag stil op weg naar zijn werk. Aan de andere kant zie ik als wandelaar ook dat wegen niet zomaar overal breder gemaakt kunnen worden. We moeten een goede balans vinden tussen doorstroming en natuur. Daarbij moeten de wegen natuurlijk veilig zijn en veilig gebruikt worden. De discussie omtrent de rotonde in Odiliapeel laat zien dat het belangrijk is dat het Udense verhaal in Den Bosch aankomt. De rotonde komt er nu gelukkig naar de wens van de inwoners uit Odiliapeel. Het is ook belangrijk dat we vanuit Uden kritisch blijven kijken naar het gebruik van de provinciale wegen, welke routes worden bijvoorbeeld gebruikt voor het transport van gevaarlijke chemische stoffen. Zodra dit de belangen van de inwoners van Uden gaat raken trek ik graag voor u aan de bel in het Provinciehuis."



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant