De kunstenaar omringd door zijn familie. (foto: Henk Lunenburg)
De kunstenaar omringd door zijn familie. (foto: Henk Lunenburg) (Foto: Henk Lunenburg)
FOTO’S

Beeldend kunstenaar Ben Knoop exposeert werk bij Sint Jan

  •   keer gelezen

UDEN | Beeldend kunstenaar Ben Knoop exposeert zijn werk in de binnentuin bij Sint Jan. Op donderdag 21 juli verzorgde Hanny Verhoeff uit Volkel een komische voordracht. Hierna opende Ben in gezelschap van zijn vrouw, familie en bewoners zelf de expositie. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Paul van Extel uit Zeeland.

door Henk Lunenburg

Ben is op 21 oktober 1946 geboren in Oldenzaal en opgegroeid in Uden. Hij studeerde aan de kunstacademie en werd docent Handvaardigheid aan het Comenius College. In België bouwde hij zijn eigen huis en atelier waar hij zijn beeldende kunst maakte. Zijn werk viel bij veel mensen op en zorgde voor diverse opdrachten en exposities. Met ondersteuning van zijn vrouw Mieke werden zijn beelden verkocht. Ben haalde zijn inspiratie uit het dagelijkse leven. Door hout te bewerken, lood te solderen en ijzer te lassen ontstond er beeldende kunst. Mieke stond model voor enkele beelden.

Binnentuin
Sinds 2022 wonen Ben en Mieke bij Sint Jan aalstgraaf. Met hulp van Piet Hellings staan er zeven beelden in de binnentuin. Onder andere een man en vrouw van ijzer, twee papavers knoppen van ijzer en lood met houten stelen.
Sommige beelden zijn abstract, bij andere laat de kunstenaar de verbeelding over aan de aanschouwer. Ben wilde altijd graag wat overbrengen van zijn kunst aan andere. Kort geleden kwam een oud leerling op bezoek. Hij vindt het ook waardevol om zijn kennis aan zijn kinderen en kleinkinderen mee te geven.

Meer berichten