Afbeelding
Foto: Willem Kuijpers

Theaterspoor kneedt verhaal over Maashorstse Hei tot podcast

Algemeen 521 keer gelezen

UDEN | Zittend op een bankje in de Maashorst, uitkijkend over de hei, een podcast luisteren die zich afspeelt op precies die plek. Maar dan wel 600 jaar geleden. Dat kan vanaf aankomende zondag met de gloednieuwe podcast ‘Marieke, of: Het meiske en de paarse hei’, een idee van Marc Isphording, organisator van Theaterspoor.

Vraag een kenner waarom de heide in augustus van kleur verschiet en je krijgt een interessant verhaal over stikstof en heidebeheer en zo. In de Maashorst weten we beter, dacht Marc toen hij het verhaal over Marieke las in het boek ‘Udense vertellingen’, dat in 1977 werd uitgegeven ter gelegenheid van de feestelijke opening van de nieuwe bibliotheek in Uden. “Luisterend naar het verhaal kom je erachter waarom de heide steeds weer paars kleurt en wat de ontmoeting tussen Marieke en Onze Lieve Vrouw ter Linde daarmee te maken heeft”, vertelt Marc. Hij bewerkte het verhaal tot een spannende vertelling waardoor je nooit meer over de hei zult wandelen zonder aan dit ‘meiske’ te denken. “De podcast is vanaf 14 augustus gratis te beluisteren via theaterspoor.nl, maar ook via Spotify, Google Podcasts, Apple en Anchor. Ook vind je bij vier bankjes in de Maashorst een QR-code, waarmee je bij de podcast terecht komt. Dat is toch wel de mooiste plek om het verhaal van Marieke te beluisteren, omdat dit de plek is waar zij ooit haar leven leidde: de Maashorst. Wandelend of zittend op een van de bankjes op de Kanonsberg en de Slabroekse hei. Maar languit thuis op de bank met je ogen dicht kan natuurlijk ook.” De vertelling duurt zo’n 18 minuten en is bedoeld voor volwassenen en voor begeleide kinderen vanaf een jaar of 8.

Silent disco première
Voor de Mariekes, Marijkes of Maria’s onder ons heeft Theaterspoor nog een leuke kans om als één van de eersten naar de podcast te luisteren. Zondag om 11.30 uur is er een op de Slabroekse Hei in Uden kans om in een silent disco naar de podcast te luisteren. Heet jij ook Marieke, Marijke of Maria en ben je volwassen of tenminste 10 jaar? Geef je dan op via reserveer@theaterspoor.nl. Je mag één introducé(e) mee brengen. Wacht niet te lang, want het aantal koptelefoons is beperkt. Meer info vind je op de website www.theaterspoor.nl/marieke.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant