Afbeelding

Museum De Kluis in Boekel heropent

Kunst en cultuur 192 keer gelezen
BOEKEL - Museum De Kluis in Boekel heropent komende zondag. Het afgelopen half jaar was het museum gesloten voor een grote opfrisbeurt en herindeling. “We zijn toegerust voor de moderne tijd”, laat het museum weten. Zondag zijn de deuren geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.

[image=304044]

In het museum is de geschiedenis van de psychiatrie, Huize Padua, de broeders Penitenten en Coudewater in aparte thema’s ondergebracht. “Met een tijdlijn en touch screens maakt u een wandeling door de eeuwen heen en krijgt de bezoeker goed inzicht in de ontwikkelingen tot en met de hedendaagse psychiatrie. Het museum is een ‘zichzelf vertellend’ museum geworden waarin de bezoeker zelf op onderzoek uit kan gaan en kan luisteren naar de oude geschiedenis, maar ook naar verhalen van patiënten en kan horen en lezen wat de toekomst plannen zijn van GGZ Oost-Brabant. Natuurlijk is er altijd een gids aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven.”

Openingstijden
Het museum is gelegen op het terrein van Huize Padua aan de doorgaande weg van Boekel naar Handel, tegenover Dan. De Brouwerstraat 28 en is geopend op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en iedere laatste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: of .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant