Afbeelding
ADVERTORIAL

Alle informatie over incassokosten en de kosten daarvan

Zakelijk 284 keer gelezen

Veel ondernemers maken het mee: een klant of opdrachtgever die niet betaalt. Helaas hoort het er een beetje bij. Maar dat betekent niet dat je na het versturen van enkele mailtjes en het plegen van een paar telefoontjes je bij de pakken neer hoeft te zitten. Een incassobureau kan je helpen met je incassotraject. Maar hoeveel kost een incassotraject? En wie draagt deze kosten? In dit artikel geven we je graag meer informatie! 

Hoeveel kost een incassotraject?
Je kunt de kosten van je incassotraject makkelijk berekenen met de Wet Incasso Kosten. Zo geldt er een wettelijk minimumbedrag van €40,- voor incassokosten en zijn de rest van de incassokosten afhankelijk van de hoofdsom die het incassobureau gaat innen.

Er zijn diverse regelgevingen om debiteuren te beschermen. Wil je met jouw project naar een incassobureau stappen? Dan kun je vaak makkelijk online incassokosten berekenen. Zo kan dat ook bij Credifin. Ze hebben een handige tool om je kosten te berekenen. 

Wie betaalt de incassokosten?
In principe betaal je als bedrijf dat een incassotraject aanvraagt helemaal niets. Een incassobureau verhaalt immers de kosten van het incassotraject op de debiteur. Geeft een incassobureau aan dat er toch kosten zijn voor jou? Zie dit dan als waarschuwing en ga op zoek naar een ander incassobureau.

Het is echter ook mogelijk dat een vordering niet wordt betaald, waardoor geen verhaal mogelijk is voor de kosten. In die situatie kan een incassobureau inschakelen wel geld kosten voor jou als ondernemer, tenzij je een prijsafspraak maakt op basis van no cure no pay. Hierbij betaal je namelijk pas, als de opdracht succesvol wordt afgerond. 

Hoe kies je een incassobureau?
Een incasso gaat vaak om serieus geld. Schakel daarvoor dan ook een serieuze incasso-partij in. Helaas hebben verschillende misleidende incassobureaus ervoor gezorgt dat het vertrouwen een beetje weg is. Daarom snappen we heel goed dat het spannend is om een handtekening onder een contract te zetten.

Gelukkig kun je kiezen uit een hele rits incassobureaus in Nederland. Sommige zijn gespecialiseerd in zzp incasso, andere focussen zich op particulieren. Kies een incassobureau die bij jouw situatie past. Doe daarnaast onderzoek naar betrouwbaarheid door reviews te zoeken. Zo krijg je een goed beeld over wat anderen van een incassobureau denken en wat je kunt verwachten van een incassotraject.

Heb je een betrouwbaar incassobureau gevonden, vraag dan altijd even naar het slagingspercentage. Dit percentage geeft aan hoe vaak het incassobureau een succesvol incassotraject heeft afgerond. 

Veel succes met de samenwerking met je incassobureau!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant