100-jarig bestaan postduivenvereniging Welkom in Uden

  •   keer gelezen

UDEN | Op 21 augustus 2021 bestond postduivenvereniging Welkom in Uden 100 jaar, wat door corona niet groots gevierd kon worden. Daar komt nu verandering in, met een receptie en feestavond op zaterdag 24 september.

Op 21 augustus 1921 is postduivenvereniging Welkom in Uden opgericht door de heren K. Schouwenaars, G. Schulthuis, J. Broekhaus en W. de Mortel. De eerste jaren was de vereniging gevestigd bij café-restaurant Stationszicht. Op het hoogtepunt bestond de vereniging uit meer dan honderd leden. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit vijftig leden en is daarmee één van de grootste verenigingen in Brabant. De huidige leden zijn voornamelijk afkomstig uit Uden, Nistelrode, Volkel, Zeeland en Odiliapeel.

Activiteiten
Naast de wekelijkse wedvluchten die van april tot en met september worden georganiseerd, worden er ieder jaar ook andere (neven)activiteiten gehouden zoals bowlen, barbecue en vissen. Verder wordt er jaarlijks een onderlinge tentoonstelling in het clubgebouw aan de Hockeyweg in Uden gehouden.

Feest
Oud-leden zijn uitgenodigd voor de receptie en/of op de feestavond op 24 september van 14.30 tot 16.30 uur en/of de avond vanaf 20.00 uur aan de Hockeyweg 12 in Uden.

Meer berichten