Afbeelding

Witte Huis viert 111-jarig bestaan

Zakelijk 8 keer gelezen
ZEELAND - 111-jaar geleden gebeurde het, een cafévergunning werd verstrekt aan de familie De Klein op de Reekseweg. Het café was toen voornamelijk een pleisterplaats voor voorbijgaand verkeer en voor bezoekers uit de buurt.

[image=296724]

“Maar tijden veranderen, en dus veranderen we mee. Er kwamen mensen uit het hele land om te kijken hoe het in Zeeland gesteld was, met bussen tegelijk. En omdat dit zo’n doorslaand succes was, werd er hier en daar maar eens een stukje aangezet. Dit bracht weer nieuwe uitdagingen met zich mee, mensen wilden er ook wel eens een feestje geven. En menig mens uit Zeeland en omstreken heeft dit ook gedaan”, laat het Witte Huis weten.
De afgelopen 111 jaar zijn het Witte Huis goed afgegaan: “Zo goed zelfs dat we dachten: we doen eens iets terug. Allereerst zijn we op zoek gegaan naar een goed doel binnen de parochie en na even met ‘die man van de radio’ om de tafel te zitten was dit zo gevonden. De opbrengsten gaan naar onze gehandicaptensoos in de Vlashoeve. Op 19 december was er een groots vijf gangen benefietdiner, op 21 december een geslaagde Soosfamiliedag met Fancy fair en diverse optredens van lokale en nationale artiesten.”

‘Zéllands fistje’
Het Witte Huis viert ook op 10 januari feest, dan samen met carnavalsvereniging De Smouskes. Het ‘Zéllands fistje’ begint om 20.30 uur, de toegang is gratis. “Dat wordt kei gezellig met vele artiesten van Zéllandse bodem zoals ‘De Sneijers’, ‘Ter land, ter zee en gebakken lucht’, Kato en Drika ondersteund door de enige echte Flügel DJ en promoteam.
Consumpties kosten 1,11 euro per stuk.

Verjaardagsdiner
Wie jarig is, trakteert. Het Witte Huis doet dat in de hele maand januari met een driegangendiner dat 11,11 euro kost. De actie is niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant