Afbeelding

Online platform voor Kraaijenbergse Plassen

Zakelijk 35 keer gelezen
LINDEN | Bram en Roy, twee studenten van Avans Hogeschool in Den Bosch, concluderen na de afronding van hun afstudeeropdracht over de Kraaijenbergse Plassen dat dit natuur- en recreatiegebied onvoldoende bekendheid geniet, zelfs binnen de regio Land van Cuijk.

[image=297187]

De beide studenten, die voor dit project stage liepen bij het Boxmeerse Internet & Communicatiebureau Cybox (onder andere grondlegger van www.landvancuijk.nl), voltooiden ondanks hun rapport.

Slogan
Al vroeg in het proces bedachten ze de slogan: ‘De Kraaijenbergse Plassen, zóveel meer dan alleen water’. Daarmee willen ze benadrukken dat er volop valt te zien en te beleven in het bijzondere natuur- en recreatiegebied met ruim 475 hectare water en ruim 200 hectare natuur. Niet verwonderlijk want het relatief jonge gebied is ‘pas’ een halve eeuw in ontwikkeling.
Maandenlang hebben Bram en Roy informatie verzameld, gesprekken gevoerd, enquêtes gehouden en meer. Met de uitkomsten hiervan hebben ze een nieuwe informatievoorziening weten te creëren in de vorm van een overzichtelijke website. De website www.kraaijenbergseplassen.nl, die zij samen met webdesigner Cybox hebben ontwikkeld, is sinds vandaag online.

Schoolwedstrijd
Tijdens het hele proces zijn er leuke contacten ontstaan met onder andere Jaap Ceulemans van ‘Bij Ceulemans - Groepsaccommodaties en Zeilen’. Samen met alle betrokkenen werd een educatief lesprogramma bedacht om De Kraaijenbergse Plassen onder de aandacht te brengen bij de toekomstige generatie zodat zij op jonge leeftijd al bekend worden met dit bijzondere gebied. De initiatiefnemers hebben een traject ontwikkeld waarbij leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen in de wijde regio rond het plassengebied een heus waterspeelpark mogen ontwerpen.
Een professionele jury zal uit de inzendingen het mooiste ontwerp kiezen. De jury bestaat uit Rob Poel (wethouder gemeente Cuijk), Arthur Baudet (voorzitter Platform Cultuur, Recreatie & Toerisme gemeente Cuijk), Kees Poland (projectleider Waterpark Dommelsvoort) en Anoul Bouwman (architect centrumvoorziening Waterpark Dommelsvoort)
De leerling met de leukste inzending wint een waterdag voor zijn of haar hele klas, en dat wordt een doedag vol met zeilen, kanoën en vlotbouwen. Ook zal worden bekeken of het winnende ontwerp ook daadwerkelijk gebouwd kan worden.
Houd de website en de facebookpagina in de gaten om te kijken wie er wint en zo wellicht bijdraagt aan een stukje van de ontwikkeling van dit gebied wat nu bijna een halve eeuw continue in beweging is! Zie verder de website http://www.kraaijenbergseplassen.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant