Afbeelding

Opening en open dag in nieuw pand Barli

Zakelijk 43 keer gelezen
UDEN - Het nieuwe pand van Barli bv aan Jagersveld wordt vrijdag 6 februari om 18:00 uur officieel geopend. Het is een nieuwe productiehal met kantoor. Vervolgens is er zaterdag 7 februari een open dag van 10:00 tot 16:00 voor alle belangstellenden.

[image=297489]

Het nieuwe pand zal worden gecertificeerd volgens de Breeam norm Excellent. Dit is de op een na hoogste score voor duurzame gebouwen in Nederland. Door het duurzamer bouwen als geëist in het bouwbesluit, bespaart Barli op jaarbasis 5812403 MJ aan energie en een reductie van 368363 kg CO2. Dit komt neer op een energie besparing voor ruim 200 woningen per jaar, of 3069962 auto kilometers wat neerkomt op 482 rondjes om de aarde aan CO2 besparing, of 14.735 bomen moeten een jaar lang groeien om de besparing aan CO2 op te nemen.

Houtskelet
Het bedrijf past in de omgeving, door middel van ontwerp en ecologie onderzoek. Het is een houtskeletkantoor dat door Barli bv zelf is gemaakt. Het gebouw is uitgevoerd met een verwarmingsinstallatie met behulp van een warmtepomp en biomassaketel, de hal wordt verwarmd met vloerverwarming. Het kantoor wordt verwarmd met inductie units geplaatst in het plafond. De biomassa ketel wordt gestookt met resthout uit de eigen productieproces. Er is een koelinstallatie met behulp van vrije koeling uit de bronnen op eigen terrein, de vloer kan in de zomer gekoeld worden met behulp van de vloerkoeling. Het kantoor wordt gekoeld met inductie units geplaatst in het plafond. Het kantoor wordt met behulp van een hoog rendement WTW-unit geventileerd. De hal wordt voorzien van hoogwaardige isolatie en de beglazing is deels voorzien van zonwerende coating. Op de gevels die zonbelasting krijgen wordt nog buiten zonwering toegepast.
Ten behoeve van daglichttoetreding is in het ontwerp gekozen voor een lang smal kantoor, zodat alle verblijfsruimten aan de buitenschil gesitueerd zijn. Dit komt ten goede aan daglichttoetreding, uitzicht en de mogelijkheid tot spuiventilatie. De verlichting van de verblijfsruimten in kantoor wordt geschakeld met daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. De verlichting in de productiehal wordt geschakeld in zones en met behulp van een daglichtregeling geregeld.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant