Afbeelding

Schoenenreus opnieuw in problemen

Zakelijk 26 keer gelezen
UDEN - Schoenenreus verkeert opnieuw in de problemen en vraagt vandaag uitstel van betaling aan bij de rechtbank in Den Bosch. Dat meldt Omroep Brabant op basis van welingelichte bronnen rond het bedrijf. Duizend mensen dreigen hierdoor hun baan te verliezen.

[image=231781]

Twee jaar geleden verkeerde Schoenenreus ook al in zwaar weer. Toen werd er echter een oplossing gevonden en bleef er bij een doorstart werk voor 1000 van de 1.500 werknemers. Investeerders Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar maakten in januari 2013 bekend flink te willen gaan investeren in het bedrijf. De Schoenenreus zou zich meer willen gaan concentreren op de online verkoop en een nieuwe winkelformule. Hierbij moest meer aandacht komen voor A-merken, (sport)schoenen en accessoires en minder op kleding. Een aangepast en verscherpt inkoopbeleid zou moeten gaan leiden tot een hoger rendement. De webshop van Schoenenreus is vandaag overigens niet bereikbaar.
Het lijkt er op dat alle mooie plannen van het Udense schoenenbedrijf in duigen zijn gevallen. De rechtbank doet waarschijnlijk vanmiddag uitspraak. Filialen in Oss en Uden bleven dinsdag gesloten.

[image=297611]
[image=297612]
[image=297613]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant