Afbeelding

Kermis Uden hoeft niet vroeger te sluiten

Politiek 66 keer gelezen
UDEN -Wethouder Thijs Vonk voelt er niks voor om de kermisexpoitanten in Uden voor te stellen om door de weeks al om elf uur te stoppen in plaats van om een uur ’s nachts. Hij ziet daar geen enkele aanleiding toe. Dat zei hij woensdagavond tijdens de evaluatie van de tiendaagse kermis door de commissie Algemene Zaken.

[image=285045]

John-Pierre van Deursen van de SP kwam met het idee om omwonenden te ontlasten door eerder te sluiten. In eerste instantie lijkt dat de VVD-Leefbaar Uden niet zo’n gek idee, maar Ruud Geerders van Gewoon Uden riep keihard nee. “Mensen die in het centrum wonen, hebben daar voor gekozen.” Ook Vonk ziet eerder sluiten niet zitten. “Ik heb zelf meermalen bij gesprekken met omwonenden, horeca en exploitanten gezeten, maar dit is nooit aan de orde geweest. Onze kermismeester Pascal Donkers heeft prima contacten en doet er alles aan om de omwonenden tegemoet te komen. Daar zijn ze dan ook heel positief over.”

Parkeren
Andere opmerkingen gingen over parkeerproblemen en derving van parkeerinkomsten. Wat Geerders betreft zijn die er niet. “Wat dat betreft laat die kermis dan maar het hele jaar staan. De inkomsten van het staangeld zijn vele malen hoger dan die van het parkeren.”
Of er nou wel of geen parkeerprobleem is gedurende de kermis, werd niet duidelijk. Wel was er de constatering dat heel veel mensen op de fiets naar het centrum komen. In z’n geheel was de commissie positief over de tiendaagse kermis. D’66 hield nog een kort pleidooi om er een ‘groene stroom kermis’ van te maken. Wat Geerders de opmerking ontlokte: “Met groene stroom wordt iedereen belazerd.”

[image=285080]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant